Karjalanpiirakat joululaatikoista
- Annosmäärän. 20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Hyödynnä joululta ylijääneet laatikot karjalanpiirakoiden täytteenä ja samalla vähennät hävikkiä herkullisella tavalla. Tämä asiakkaan resepti valittiin Mitä tänään syötäisiin? -reseptikilpailun parhaimmistoon.
Ainekset
n. 20 annosta
Taikina | |
---|---|
2 dl | vettä tai |
1 tl | suolaa tai |
3 dl | tai |
2 dl | tai |
1 rkl | rypsiöljyä tai |
Täyte | |
1 rs (400 g) 1 rs (400 g) 1 rs (350 g) | porkkanalaatikkoa tai lanttulaatikkoa tai tai |
Voiteluun | |
1 dl | vettä tai |
50 g | voita tai |
Ravintosisältö
Energia | 638 kJ / 152 kcal |
Rasva | 5,7 g |
josta tyydyttynyttä | 2,5 g |
Hiilihydraatit | 19,6 g |
josta sokereita | 2,4 g |
Proteiini | 3,9 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Valmista taikina. Sekoita kulhossa kylmän veden joukkoon suola, ruisjauhot ja vehnäjauhot. Sekoita aluksi puuhaarukalla. Kun taikina on paksua, käytä sekoittamisessa kättä. Lisää öljy. Älä vaivaa taikinaa turhaan.
Leivo taikinasta tasapaksu tanko ja jaa se 20 yhtä suureen palaan. Pyörittele palat sileiksi palloiksi. Litistä pallot tasapaksuiksi lettusiksi. Pinoa lettuset ja ripottele väliin runsaasti ruisjauhoja.
Kauli lettuset piirakkapulikalla mahdollisimman ohuiksi pyöreiksi piirakanpohjiksi (halkaisija 10–12 cm). Käytä apuna ruisjauhoja. Pinoa pohjatkin päällekkäin: väliin runsaasti jauhoja ja päälle muovi kuivumisen estämiseksi.
Harjaa jauhot pohjista pullasudilla pois. Pane pohjalle noin 1 1/2 rkl haluamaasi joululaatikkoa. Levitä se kostutetun veitsen avulla ylhäältä alas asti ja sivuilla melkein reunoihin. Täytä kolme pohjaa kerrallaan, etteivät pohjat ehdi kuivua. Taivuta piirakan reunat puuron täytteen päälle ja ummista piirakat etusormilla rypyttäen.
Ripottele pellille hieman vehnä- tai ruisjauhoja ja lado piirakat pellille vieriviereen. (Älä käytä leivinpaperia.) Paista 275-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Kiehauta voitelua varten kattilassa vesi ja sulata siihen voi. Sivele piirakat kauttaaltaan vesi-voiseoksella.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka ruisjauho 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,69/kpl0,85/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Atria porkkanalaatikko 400gEtuhinta 2,49/kpl6,22/kgnorm. 2,85/kpl (7,13/kg)
- Saarioinen Lihaperunalaatikko 350 gHinta 2,59/kpl7,40/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Myllärin Luomu Ruisjauho 1kgHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Myllyn Paras Ruisjauho 1 kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Kokkikartano porkkanalaatikko 700 gHinta 5,49/kpl7,84/kg
- Saarioinen Porkkanalaatikko 700 gHinta 3,99/kpl5,70/kg
- Tapola vegaaninen lanttulaatikko 500gHinta 7,15/kpl14,30/kg
- Kokkikartano lanttulaatikko 700 gHinta 5,49/kpl7,84/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(350 arviota)
- yli 60 min4,2(526 arviota)
- yli 60 min4,4(16 arviota)
- 30 - 60 min3,9(108 arviota)
- yli 60 min4,2(40 arviota)
- alle 30 min3,9(197 arviota)
- yli 60 min4,5(58 arviota)
- yli 60 min4,2(70 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (19 arviota)
- OLIVER6 vuotta sittenPARS