Karjalanpiirakat joululaatikoistaReseptin takana asiakas

Karjalanpiirakat joululaatikoista

  • Annosmäärän. 20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Hyödynnä joululta ylijääneet laatikot karjalanpiirakoiden täytteenä ja samalla vähennät hävikkiä herkullisella tavalla. Tämä asiakkaan resepti valittiin Mitä tänään syötäisiin? -reseptikilpailun parhaimmistoon.

    Ainekset

    n. 20 annosta

    Taikina

    2 dl
     
    vettä
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    3 dl
     
    tai
    2 dl
     
    tai
    1 rkl
     
    rypsiöljyä
    tai

    Täyte

    1 rs (400 g)
     
    1 rs (400 g)
     
    1 rs (350 g)
     
    porkkanalaatikkoa
    tai
    lanttulaatikkoa
    tai
    tai

    Voiteluun

    1 dl
     
    vettä
    tai
    50 g
     
    voita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    586 kJ / 140 kcal
    Rasva
    5,7 g
    josta tyydyttynyttä
    2,4 g
    Hiilihydraatit
    17,5 g
    josta sokereita
    0,9 g
    Proteiini
    2,9 g
    Suola
    0,9 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Valmista taikina. Sekoita kulhossa kylmän veden joukkoon suola, ruisjauhot ja vehnäjauhot. Sekoita aluksi puuhaarukalla. Kun taikina on paksua, käytä sekoittamisessa kättä. Lisää öljy. Älä vaivaa taikinaa turhaan.

    Leivo taikinasta tasapaksu tanko ja jaa se 20 yhtä suureen palaan. Pyörittele palat sileiksi palloiksi. Litistä pallot tasapaksuiksi lettusiksi. Pinoa lettuset ja ripottele väliin runsaasti ruisjauhoja.

    Kauli lettuset piirakkapulikalla mahdollisimman ohuiksi pyöreiksi piirakanpohjiksi (halkaisija 10–12 cm). Käytä apuna ruisjauhoja. Pinoa pohjatkin päällekkäin: väliin runsaasti jauhoja ja päälle muovi kuivumisen estämiseksi.

    Harjaa jauhot pohjista pullasudilla pois. Pane pohjalle noin 1 1/2 rkl haluamaasi joululaatikkoa. Levitä se kostutetun veitsen avulla ylhäältä alas asti ja sivuilla melkein reunoihin. Täytä kolme pohjaa kerrallaan, etteivät pohjat ehdi kuivua. Taivuta piirakan reunat puuron täytteen päälle ja ummista piirakat etusormilla rypyttäen.

    Ripottele pellille hieman vehnä- tai ruisjauhoja ja lado piirakat pellille vieriviereen. (Älä käytä leivinpaperia.) Paista 275-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

    Kiehauta voitelua varten kattilassa vesi ja sulata siihen voi. Sivele piirakat kauttaaltaan vesi-voiseoksella.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka ruisjauho 1kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,69/kpl
      0,85/kg
    • Pirkka rypsiöljy 450ml
      Hinta 2,25/kpl
      5,00/l
    • Saarioinen Lihaperunalaatikko 350 g
      Etuhinta 2,59/kpl
      7,40/kg
      norm. 3,25/kpl (9,29/kg)
    • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      Hinta 4,55/kpl
      11,37/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka suomalainen ruisjauho 5kg
      Hinta 4,99/kpl
      1,00/kg
    • Myllärin Luomu Ruisjauho 1kg
      Hinta 2,15/kpl
      2,15/kg
    • Pirkka rypsiöljy 900ml
      Hinta 3,99/kpl
      4,43/l
    • Keiju rypsiöljy 0,5l
      Hinta 2,15/kpl
      4,30/l
    • Oivariini 400g normaalisuolainen
      Hinta 3,29/kpl
      8,23/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (19 arviota)

    • OLIVER
      5 vuotta sitten
      PARS