KarjalanpiirakatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Karjalanpiirakat

Karjalanpiirakoiden valmistaminen vaatii vaivannäköä ja sorminäppäryyttä. Uunituore itse tehty karjalanpiirakka palkitsee kuitenkin tekijänsä. N. 0,10€/annos.

  • n. 20 kpl
  • yli 60 min
  • 135 kcal / 100 g

Ainekset

n. 20 kpl

Täytepuuro

Piirakkataikina

Voiteluun

    • 1dlvettä
    • 60gvoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa pinnoitetun kattilan pohjalle vesi, kiehauta ja lisää riisit. Anna kiehua pari minuuttia ja lisää maito. Sekoittele puuhaarukalla ja anna kiehua hiljalleen, kunnes puuro alkaa saostua. Voit jättää puuron hautumaan kannen alle kypsymisen loppuvaiheessa, mutta sekoita kuitenkin usein pohjaanpalamisen estämiseksi. Keitä puuroa kaiken kaikkiaan noin 40 minuuttia. Mausta puuro suolalla ja voilla. Siirrä puuro jäähtymään.
  2. Sekoita kulhossa kylmän veden joukkoon suola, ruisjauhot ja vehnäjauhot. Sekoita aluksi puuhaarukalla. Kun taikina on paksua, käytä sekoittamisessa kättä. Lisää öljy. Älä vaivaa taikinaa turhaan.
  3. Leivo taikinasta tasapaksu tanko ja jaa se 20 yhtäsuureen palaan. Pyörittele palat sileiksi palloiksi. Litistä pallot tasapaksuiksi lettusiksi. Pinoa lettuset ja ripottele väliin runsaasti ruisjauhoja.
  4. Kauli lettuset piirakkapulikalla mahdollisimman ohuiksi pyöreiksi piirakanpohjiksi (halkaisija 10-12 cm). Käytä apuna ruisjauhoja. Pinoa pohjatkin päällekkäin: väliin runsaasti jauhoja ja päälle muovi kuivumisen estämiseksi.
  5. Harjaa jauhot pohjista pullasudilla pois. Pane pohjalle noin 1 1/2 rkl puuroa. Levitä se kostutetun veitsen avulla ylhäältä alas asti ja sivuilla melkein reunoihin. Täytä kolme pohjaa kerrallaan, etteivät pohjat ehdi kuivua. Taivuta piirakan reunat puuron päälle ja ummista piirakat etusormilla rypyttäen.
  6. Ripottele pellille hieman vehnä- tai ruisjauhoja ja lado piirakat pellille vieriviereen. (Älä käytä leivinpaperia.) Paista 275-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  7. Kiehauta voitelua varten kattilassa vesi ja sulata siihen voi. Sivele piirakat kauttaaltaan vesi-voiseoksella. Pane piirakat kulhoon päällekkäin ja peitä kulho voipaperilla ja leivinliinalla. Piirakat saavat pehmetä noin puoli tuntia. Tarjoa piirakat voin tai munavoin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 135 kcal565 kJ
  • Proteiinia 3,61 g
  • Hiilihydraatteja17,8 g
  • Rasvaa5,43 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka puuroriisi 1kg
    Pirkka puuroriisi 1kg
    1,79/kpl
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    0,73/kpl
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Pirkka kevytmaito 5dl
    0,62/kpl1,24/l
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    1,18/kpl0,79/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Pirkka voi 500g normaalisuolainen vähälaktoositon
    Pirkka voi 500g normaalisuolainen vähälaktoositon
    2,75/kpl5,50/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    2,99/kpl5,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl9,98/kg
  • Pirkka ruisjauho 1kg
    Pirkka ruisjauho 1kg
    0,79/kpl
  • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,19/kpl0,59/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,85/kpl4,11/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,29/kpl3,65/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    2,99/kpl5,98/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 221 arvostelua
  • Eikku5.8.2021

    Puuron määrä oli mielestäni aivan liian vähäinen. Tekisin huomattavasti isomman satsin. Tällä määrällä piirakat jäivät vähän "kuoripainotteisiksi".

  • Ruisjauhopeukalo17.3.2021

    Justiinsa kokeilin reseptiä ja täytyy sanoa, että en olisi uskonut kuinka helppo niitä piirakoita oli tehdä. Ja miten herkullisia olikaan, hävisi 20kpl hetkessä parempiin suihin. Suosittelen kokeilemaan! Kiitos selkeästä, helposta ja hyvästä ohjeesta.

  • Delta5.3.2021

    Hei! Voiko täytteen valmistaa edellisenä päivänä jääkaappiin, vai muuttuuko koostumus tai maku huonompaan?

  • K-Kuluttajapalvelu5.3.2021

    Delta, täytepuuron voi hyvin valmistaa edellisenä päivänä ja säilyttää kylmässä.

  • Bruno4.1.2021

    Videolla kokki sanoo ettei piirakoita kannata voidella, jos ne laittaa pakkaseen. Miksi näin? Itse pakastan suurimman osan karjalanpiirakoista, niin tieto on minulle tärkeä. Kyllähän karjalanpiirakat voidella pitää, joten olisi helpompi kun sen voisi tehdä kerralla, eikä tarvitsisi voidella aina erikseen pakkasesta ottamisen jälkeen.

  • K-Kuluttajapalvelu4.1.2021

    Bruno, karjalanpiirakat voi halutessaan voidella ennen pakastamista. Tällöin kannattaa huomioida, että piirakoiden säilyvyys voi olla hieman tavallista lyhyempi ja piirakoiden rapeus saattaa kärsiä jonkin verran.

  • suloguboi16.10.2019

    hyviä tuli

  • Jee27.12.2018

    Siis tämä resepti on ihan sika hyvä! Suosittelen kokeilemaan. Tosi helppo ja maukas.👍👍👍👍👍👍👍👍

  • E30.11.2017

    HIENOA ,OLENM KARJALAITA SUKUA JA TYKKÄÄN KARJALANPIIRAKOISTA HYVÄÄ, OLEN SAANUT JOSKUS MUINOIN KUOPIOLAISTA KALAKUKKOAKIN JA SEPÄ MAISTUI HYVÄLTÄ IHASTUIN IKI-AJOIKSI NAMI ,NAMI

  • kotikokki4.12.2016

    hyvää

  • Anneli631.12.2016

    Periaatteessa näin yksinkertaisesti puuro ja ruistaikina tehdään, ja ei kun pulikat pyörimään. :) Edesmennyt karjalainen äitini ei tosin lisännyt öljyä taikiaan, ihan vaan sen takia, ettei Karjalassa käytetty öljyjä leivonnassa. Ruokaöljyt ei ollut ihan tavallista tavaraa 80 vuotta sitten. Voilla leivottu on taatusti hyvää. :) Kiitos! JK. Vähän häiritsee nuo kaksi aiempaa kommenttia, kun ei varsinaisesti ole heillä ollut mitään tähdellistä sanottavaa. Että... Hyvää Joulua! =)