Vegaaninen riisipiirakka
- Annosmäärä15 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Vegaaniset riisipiirakat ovat vegaaninen versio perinteisistä karjalanpiirakoista. Riisipuuro tehdään kaurajuomaan ja piirakat voidellaan maidottomalla margariinilla.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
15 kpl
Riisipuuro | |
---|---|
2 dl | vettä tai |
2 dl | puuroriisiä tai |
8 dl | kaurajuomaa tai |
suolaa tai | |
Piirakkataikina | |
2 dl | vettä tai |
1 tl | suolaa tai |
3 dl | tai |
2 dl | tai |
1 rkl | öljyä tai |
Voiteluun | |
1/2 dl | vettä tai |
60 g | maidotonta margariinia tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 342 kJ / 321 kcal |
Rasva | 9 g |
josta tyydyttynyttä | 1,6 g |
Hiilihydraatit | 49,2 g |
josta sokereita | 2,9 g |
Proteiini | 7,1 g |
Suola | 1,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Valmista ensin puuro. Mittaa kattilaan vesi ja puuroriisi, kuumenna kiehuvaksi. Lisää sitten kaurajuoma ja keitä puuroa miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Mausta suolalla. Sekoittele puuroa usein ja varo polttamasta sitä pohjaan. Anna puuron jäähtyä.
Sekoita kulhossa kylmän veden joukkoon suola, ruisjauhot ja vehnäjauhot. Sekoita aluksi puuhaarukalla. Kun taikina on paksua, käytä sekoittamisessa kättä. Lisää öljy. Älä vaivaa taikinaa turhaan.
Leivo taikinasta tasapaksu tanko ja jaa se 15 yhtä suureen palaan. Pyörittele palat sileiksi palloiksi. Litistä pallot tasapaksuiksi lettusiksi. Pinoa lettuset ja ripottele väliin runsaasti ruisjauhoja.
Kauli lettuset piirakkapulikalla mahdollisimman ohuiksi pyöreiksi piirakanpohjiksi (halkaisija 10–12 cm). Käytä apuna ruisjauhoja. Pinoa pohjatkin päällekkäin: väliin runsaasti jauhoja ja päälle muovi kuivumisen estämiseksi.
Harjaa jauhot pohjista pullasudilla pois. Pane pohjalle noin 1 1/2 rkl puuroa. Levitä se kostutetun veitsen avulla ylhäältä alas asti ja sivuilla melkein reunoihin. Täytä kolme pohjaa kerrallaan, etteivät pohjat ehdi kuivua. Taivuta piirakan reunat puuron päälle ja ummista piirakat etusormilla rypyttäen.
Ripottele pellille hieman vehnä- tai ruisjauhoja ja lado piirakat pellille vieriviereen. Älä käytä leivinpaperia. Paista 275-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Kiehauta voitelua varten kattilassa vesi ja sulata siihen margariini. Sivele piirakat kauttaaltaan vesi-margariiniseoksella. Pane piirakat vuokaan ja peitä kulho voipaperilla ja leivinliinalla. Piirakat saavat pehmetä noin puoli tuntia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Urtekram puuroriisi 500g luomuHinta 4,49/kpl8,98/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka ruisjauho 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,59/kpl0,80/kg
- Naturli vegaaninen luomu levite 225gHinta 2,09/kpl9,29/kg
- Risella Luomu Puuroriisi 500gHinta 3,09/kpl6,18/kg
- Myllyn Paras Puuroriisi 500gHinta 1,85/kpl3,70/kg
- Juustoportti kaurajuoma 1l gluteenitonHinta 1,89/kpl1,89/l
- Pirkka kaurajuoma 1L UHTHinta 1,25/kpl1,25/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Myllärin Luomu Ruisjauho 1kgHinta 2,09/kpl2,09/kg
- Myllyn Paras Ruisjauho 1 kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Pysyvästi edullinenKeiju kasvirasvalevite 70% 400g laktoositonHinta 1,95/kpl4,88/kg
- Keiju 3 öljyä margariini 400gHinta 2,95/kpl7,38/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(139 arviota)
- yli 60 min4,1(111 arviota)