Hyppää sisältöön
Tuoreita nektariineja kokonaisena ja halkaistuna puisen leikkuulaudan päällä.

Mehukas nektariini sopii kesäisiin herkkuihin

Julkaistu 26.4.2024

Makea ja mehukas nektariini maistuu mainiolta niin makeissa kuin suolaisissakin herkuissa. Kesällä sesongissa oleva nektariini sopii kiinteän rakenteensa ansiosta mainiosti myös grillattavaksi. Herkuttele nektariinilla koko kesän ajan ja löydä parhaat vinkit nektariinin käyttöön!

Mitä eroa on nektariinilla ja persikalla?

Nektariinin ja persikan suurin ero on niiden kuorissa; nektariinin kuori on sileä, kun taas persikan kuori on nukkaisen pehmeä. Kooltaan nektariini on persikkaa vähän pienempi ja maultaan hieman makeampi.

Miten kypsyttää nektariini?

Jos nektariinit ovat raakoja, niitä voi säilyttää 1-2 vuorokautta huoneenlämmössä, jolloin ne ehtivät kypsymään tasaisesti. Jos sinulta löytyy vaikkapa omenoita kotoa, voit laittaa nektariinit niiden seuraksi hedelmävatiin, sillä omenat tuottavat paljon hedelmien kypsymistä edistävää etyleeniä. Kun nektariinit ovat kypsiä, ne kannattaa siirtää säilytykseen jääkaapin vihanneslokeroon, jossa ne säilyvät paremmin.

Pitääkö nektariini kuoria?

Nektariinia ei tarvitse kuoria, mutta se kannattaa pestä huolellisesti haalealla vedellä. Jos haluat kuoria nektariinin, voit kuoria sen helpommin juustohöylällä tai pitämällä nektariinin pienen hetken kiehuvassa vedessä, jolloin kuori irtoaa helpommin.

Mitä tehdä nektariinista?

Nektariini on mitä herkullisin hedelmä jälkiruokiin, mutta se sopii hyvin myös suolaisiin ruokiin. Suolainen juusto ja prosciutto ovat kuin nektariinille luotuja makupareja, joten näitä kannattaa yhdistellä vaikkapa ruokaisissa salaateissa tai tyylikkäissä alkupaloissa. Kiinteän rakenteensa ansiosta nektariini on myös mainio grillattava, josta voi valmistaa makeita jälkkäreitä tai lisukkeita salaatteihin.

Löydä lisää nektariinireseptejä ja vinkkejä muiden hedelmien käyttöön