Kakkujen ja leivonnaisten pakastaminen

Kakkujen ja leivonnaisten pakastaminen

Päivitetty 23.8.2018

Isot juhlat tulossa? Ennen juhlia on paljon valmisteltavaa ja mitä enemmän on mahdollista tehdä etukäteen valmiiksi, sitä parempi. Lue, miten pakastat täytekakut, juustokakut sekä juhlien muut leivonnaiset.

Täytekakun pakastaminen

Kakkujen täytteen sekä kuorrutuksen rakenne ja ulkonäkö saattavat pakastimessa hieman kärsiä, joten paras tulos syntyy pakastamalla ainoastaan kakkupohjat tuorekwlmuun käärittynä ja sulattamalla ne juhlia edellisenä päivänä odottamaan täyttämistä. Täyttämätön kakkupohja säilyy pakastimessa 3–6 kk. Sulata kakkupohjat mieluiten jääkaapissa.

Mikäli kakkua jää juhlista yli, voi senkin huoletta pakastaa - nythän kakun ei enää tarvitse olla parhaimmillaan juhlapöydässä! Täytetty täytekakku säilyy pakastimessa noin 1-2 kk.

Juustokakun pakastaminen

Hyydytä juustokakku ensin jääkaapissa reseptissä neuvotun ajan mukaan. Jos kakkuun ei tule kiillettä, sen voi pakastaa ilman vuokaa. Irrota hyytyneestä kakusta irtopohjavuoan reunus ja pakasta kakku vuoan pohjan päällä. Kun kakku on pakastimessa kokonaan jäätynyt, siirrä se pohjan päältä muovipussiin. Mikäli kakkuun tehdään pakastuksen jälkeen kiille, pakaste se vuossaan.

Kiille tehdään vasta sulaneeseen kakkuun, sillä sen rakenne saattaa pakastuksen aikana kärsiä. Sulata juustokakku huolellisesti jääkaapissa, ja ota se sulamaan mieluiten jo edellisenä päivänä.

Kuivakakkujen pakastaminen

Kahvikakut säilyvät hyvin huoneenlämmössä muutamia päiviä, mutta voit myös pakastaa ne! Käytä kakun suojana tuorekelmua ja foliota. Sulata kakku jääkaapissa tarjoilua edeltävänä päivänä.