• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mustikkamarmoroitu juustokakku

Mustikkamarmoroitu juustokakku on raikkaan mehevä kahvipöydän tarjottava. Kakun kruunaa kaunis marmorikuvio. Resepti vain noin 0,50 €/annos*.
Mustikkamarmoroitu juustokakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 265 kcal / annos (110g)

Ainekset

12 annosta

Pohja

Täyte

    • 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 3kananmunaa
    • 1/2dlmaissitärkkelysjauhoja (Maizena)
    • 2tlvanilliinisokeria
    • 2rklsitruunanmehua

Pinta

    • 1dlmustikoita (pakaste)
    • 3/4rklsokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu.
  2. Sekoita täytteen ainekset tukevalla kierrevatkaimella ja kaada seos vuokaan.
  3. Mittaa sulaneet mustikat ja sokeri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkasose laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta: Pidä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä raitoja.
  4. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. (Näin kakkuun ei jäähtymisen aikana niin helposti synny repeämiä.) Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.
  5. Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa mustikkamarmoroitu juustokakku jääkaappikylmänä.

Tiesitkö että...

Huom! Paistettava juustokakku halkeaa helposti jonkin verran. Halkeamia voi jonkin verran estää jäähdyttämällä kakku hitaasti. Paiston jälkeen kakun voi jättää jäähtymään sammutettuun uuniin noin tunniksi uuninluukku raollaan. Tämän jälkeen kakun reunat kannattaa irrottaa vuoasta varovasti veitsellä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen jääkaappiin siirtämistä ja poista kakku vuoasta vasta täysin kylmänä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 110g100 g

  • 265 kcal1 110 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja25 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 168 arvostelua
  • Tuutikkileipuri19.9.2017

    Todella herkullinen ja näyttävä juustokakku. Helppokin vielä! Tehnyt jo muutaman kerran ja vieraatkin kehui :)

  • Kysyjä11.4.2017

    Videolla mainittiin sitruunankuori? Oliko vain virhe, koska ohjeessa sitä ei ole.

  • K-Kuluttajapalvelu11.4.2017

    Kysyjä, pahoittelut, sitruunankuori on vahingossa mainittu videolla. Resepti on oikein.

  • Yummy15.12.2016

    Todella hyvää ja älyttömän helppo! En tosin millään usko että kuvassa on 24cm vuoka ja 1dl mustikoita, sillä vastaavaa marmoripintaa oli mahdoton toteuttaa. Mutta en vähentäisi mustikoidenkaan määrää koska maku oli hyvä.

  • K-Kuluttajapalvelu15.12.2016

    Yummy, kiitos palautteestasi. Kakku on testattu reseptissä ilmoitetuilla määrillä K-Koekeittiössä.

  • PK20.8.2016

    Tämä on parasta mutta jos tykkää makeammasta. Täytteen joukkoon 2.5dl sokeria!! Tai ainakin 2dl 😊😊 Paras ohje.

  • kokki19.8.2016

    delicious! 👌