Mustikkamarmoroitu juustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Marmoroitu mustikkajuustokakku on raikkaan mehevä kahvipöydän tarjottava. Juustokakun kruunaa kaunis marmorikuvio.
Ainekset
12 annosta
Pohja | |
---|---|
1/2 pkt (à 400 g) | tai |
75 g | voita tai |
Täyte | |
2 prk (à 250 g) | tai |
1 rs (180 g) | tai |
1 dl | tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
3 | kananmunaa tai |
1/2 dl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
2 tl | vanilliinisokeria tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
Pinta | |
1 dl | mustikoita (pakaste) tai |
3/4 rkl | sokeria tai |
Valmistus
yli 60 min
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu.
Sekoita täytteen ainekset tukevalla kierrevatkaimella ja kaada seos vuokaan.
Mittaa sulaneet mustikat ja sokeri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkasose laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta: Pidä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä raitoja.
Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. (Näin kakkuun ei jäähtymisen aikana niin helposti synny repeämiä.) Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.
Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa mustikkajuustokakku jääkaappikylmänä.
Huom! Paistettava juustokakku halkeaa helposti jonkin verran. Halkeamia voi jonkin verran estää jäähdyttämällä kakku hitaasti. Paiston jälkeen kakun voi jättää jäähtymään sammutettuun uuniin noin tunniksi uuninluukku raollaan. Tämän jälkeen kakun reunat kannattaa irrottaa vuoasta varovasti veitsellä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen jääkaappiin siirtämistä ja poista kakku vuoasta vasta täysin kylmänä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(216 arviota)
- 30 - 60 min3,9(137 arviota)
- yli 60 min4,0(796 arviota)
- yli 60 min3,6(8 arviota)
- yli 60 min4,3(163 arviota)
- yli 60 min4,3(74 arviota)
- 30 - 60 min4,1(172 arviota)
- yli 60 min4,0(24 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (317 arviota)
- HH4 päivää sittenJos teen pellillisen, niin voiko vain tehdä kaksinkertaisena? Ja muuttuuko paistoaika?
- K-Kuluttajapalvelu4 päivää sittenHH, kakkua ei ole testattu pellillä paistettuna. Annoksen suuruus riippuu uunisi koosta. Jos haluat kokeilla tupla-annosta, paistoaika on tällöin pidempi.
- Jaakko2 vuotta sittenVoiko laittaa vain yhden rahkapurkin ja kaksi tuorejuustoa?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenJaakko, resepti on testattu K-koekeittiöllämme reseptissä mainituilla raaka-aineilla ja määrillä. Voit toki halutessasi kokeilla vaihtaa raaka-aineiden määriä, mutta on hyvä huomioida että tämä voi vaikuttaa kakun koostumukseen.
- Herkuttelija3 vuotta sittenOlen tehnyt tämän monta kertaa, ja kokeillut myös laittaa mustikoiden sijaan vauvojen mangososeen kun kakku jäähtynyt. Todella hyvää myös niin.
- Marja3 vuotta sittenOnnistuuko jos laittaa pakastemustikoiden sijaan mustikkahilloa?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenMarja, resepti on K-Koekeittiössä testattu vain pakastemustikoilla mutta voit toki kokeilla käyttää hilloa.
- Zui3 vuotta sittenHyvä kakku, mutta pohjaan ei tarvitse laittaa noin paljon rasvaa. Rasva valuu uunin pohjalle irtopohjavuoasta.
- 😛4 vuotta sittenEi aineksii!! XD
- Elmeri4 vuotta sittenOlen tehnyt tämän monta kertaa ja on tosi hyvää! Nyt mietityttää onnistuukohan paistaa kiertoilmauunissa ja millä lämpötilalla?.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenElmeri, kiva, että kakku on maistunut! Resepti on testattu K-Koekeittiössä ohjeen mukaan, mutta voit toki halutessasi kokeilla myös kiertoilmauunissa. Tällöin kannataa alentaa lämpötilaa 20-30 astetta ja tarkailla kakkua paiston aikana.
- Kokeilija.5 vuotta sittenTehnyt useamman kerran on todella hyvää minun makuuni suosittelen.
- Leipuri-äiti5 vuotta sittenTodella maukas ja hyvä kakku. Tehty useamman kerran ohjeen mukaisesti ja aina onnistunut. Pientä halkeilua pinnassa paiston jälkeen mutta se ei haittaa.
- Namskis5 vuotta sittenTodella herkullinen juustokakku! Tätä on tullut tehtyä jo monta kertaa. Suosittelen ja niin suosittelee vieraatkin! :)
- Tosi ihana kakku5 vuotta sittenVoiko kakun pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenTosi ihana kakku, kakun pakastamista ei ole K-Koekeittiöllä testattu mutta sitä voi toki kokeilla. Kakun rakenne saattaa tosin hiukan kärsiä.
- E5 vuotta sittenTUO ON VARMAAN HYVÄÄ
- Tuutikkileipuri5 vuotta sittenTodella herkullinen ja näyttävä juustokakku. Helppokin vielä! Tehnyt jo muutaman kerran ja vieraatkin kehui :)
- Kysyjä5 vuotta sittenVideolla mainittiin sitruunankuori? Oliko vain virhe, koska ohjeessa sitä ei ole.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenKysyjä, pahoittelut, sitruunankuori on vahingossa mainittu videolla. Resepti on oikein.
- Yummy6 vuotta sittenTodella hyvää ja älyttömän helppo! En tosin millään usko että kuvassa on 24cm vuoka ja 1dl mustikoita, sillä vastaavaa marmoripintaa oli mahdoton toteuttaa. Mutta en vähentäisi mustikoidenkaan määrää koska maku oli hyvä.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenYummy, kiitos palautteestasi. Kakku on testattu reseptissä ilmoitetuilla määrillä K-Koekeittiössä.
- PK6 vuotta sittenTämä on parasta mutta jos tykkää makeammasta. Täytteen joukkoon 2.5dl sokeria!! Tai ainakin 2dl 😊😊 Paras ohje.
- kokki6 vuotta sittendelicious! 👌