Mustikkamarmoroitu juustokakku
Marmoroitu mustikkajuustokakku on raikkaan mehevä kahvipöydän tarjottava. Juustokakun kruunaa kaunis marmorikuvio. Resepti vain noin 0,50 €/annos*.
12 annostayli 60 min265 kcal / annos (110g)
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 1/2pkt(à 400 g)Pirkka digestivekeksejä
- 75gvoita
Täyte
- 2prk(à 250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1 1/2dlsokeria
- 3kananmunaa
- 1/2dlmaissitärkkelystä (Maizena)
- 2tlvanilliinisokeria
- 2rklsitruunanmehua
Pinta
- 1dlmustikoita (pakaste)
- 3/4rklsokeria
Valmistus
yli 60 min- Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu.
- Sekoita täytteen ainekset tukevalla kierrevatkaimella ja kaada seos vuokaan.
- Mittaa sulaneet mustikat ja sokeri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkasose laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta: Pidä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä raitoja.
- Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. (Näin kakkuun ei jäähtymisen aikana niin helposti synny repeämiä.) Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.
- Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa mustikkajuustokakku jääkaappikylmänä.
Katso video
Tiesitkö että...
Huom! Paistettava juustokakku halkeaa helposti jonkin verran. Halkeamia voi jonkin verran estää jäähdyttämällä kakku hitaasti. Paiston jälkeen kakun voi jättää jäähtymään sammutettuun uuniin noin tunniksi uuninluukku raollaan. Tämän jälkeen kakun reunat kannattaa irrottaa vuoasta varovasti veitsellä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen jääkaappiin siirtämistä ja poista kakku vuoasta vasta täysin kylmänä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 110g100 g
- 265 kcal1 110 kJ
- Proteiinia 7 g
- Hiilihydraatteja25 g
- Rasvaa15 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Voiko laittaa vain yhden rahkapurkin ja kaksi tuorejuustoa?
Jaakko, resepti on testattu K-koekeittiöllämme reseptissä mainituilla raaka-aineilla ja määrillä. Voit toki halutessasi kokeilla vaihtaa raaka-aineiden määriä, mutta on hyvä huomioida että tämä voi vaikuttaa kakun koostumukseen.
Olen tehnyt tämän monta kertaa, ja kokeillut myös laittaa mustikoiden sijaan vauvojen mangososeen kun kakku jäähtynyt. Todella hyvää myös niin.
Onnistuuko jos laittaa pakastemustikoiden sijaan mustikkahilloa?
Marja, resepti on K-Koekeittiössä testattu vain pakastemustikoilla mutta voit toki kokeilla käyttää hilloa.
Hyvä kakku, mutta pohjaan ei tarvitse laittaa noin paljon rasvaa. Rasva valuu uunin pohjalle irtopohjavuoasta.
Ei aineksii!! XD
Olen tehnyt tämän monta kertaa ja on tosi hyvää! Nyt mietityttää onnistuukohan paistaa kiertoilmauunissa ja millä lämpötilalla?.
Elmeri, kiva, että kakku on maistunut! Resepti on testattu K-Koekeittiössä ohjeen mukaan, mutta voit toki halutessasi kokeilla myös kiertoilmauunissa. Tällöin kannataa alentaa lämpötilaa 20-30 astetta ja tarkailla kakkua paiston aikana.
Tehnyt useamman kerran on todella hyvää minun makuuni suosittelen.
Todella maukas ja hyvä kakku. Tehty useamman kerran ohjeen mukaisesti ja aina onnistunut. Pientä halkeilua pinnassa paiston jälkeen mutta se ei haittaa.
Todella herkullinen juustokakku! Tätä on tullut tehtyä jo monta kertaa. Suosittelen ja niin suosittelee vieraatkin! :)
Voiko kakun pakastaa?
Tosi ihana kakku, kakun pakastamista ei ole K-Koekeittiöllä testattu mutta sitä voi toki kokeilla. Kakun rakenne saattaa tosin hiukan kärsiä.
TUO ON VARMAAN HYVÄÄ
Todella herkullinen ja näyttävä juustokakku. Helppokin vielä! Tehnyt jo muutaman kerran ja vieraatkin kehui :)
Videolla mainittiin sitruunankuori? Oliko vain virhe, koska ohjeessa sitä ei ole.
Kysyjä, pahoittelut, sitruunankuori on vahingossa mainittu videolla. Resepti on oikein.
Todella hyvää ja älyttömän helppo! En tosin millään usko että kuvassa on 24cm vuoka ja 1dl mustikoita, sillä vastaavaa marmoripintaa oli mahdoton toteuttaa. Mutta en vähentäisi mustikoidenkaan määrää koska maku oli hyvä.
Yummy, kiitos palautteestasi. Kakku on testattu reseptissä ilmoitetuilla määrillä K-Koekeittiössä.
Tämä on parasta mutta jos tykkää makeammasta. Täytteen joukkoon 2.5dl sokeria!! Tai ainakin 2dl 😊😊 Paras ohje.
delicious! 👌