Mustikkamarmoroitu juustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mustikkamarmoroitu juustokakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Marmoroitu mustikkajuustokakku on raikkaan mehevä kahvipöydän tarjottava. Juustokakun kruunaa kaunis marmorikuvio.

    Ainekset

    12 annosta

    Pohja

    1/2 pkt (à 400 g)
     
    tai
    75 g
     
    voita
    tai

    Täyte

    2 prk (à 250 g)
     
    tai
    1 rs (180 g)
     
    tai
    1 dl
     
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai
    1/2 dl
     
    maissitärkkelystä (Maizena)
    tai
    2 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    2 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai

    Pinta

    1 dl
     
    mustikoita (pakaste)
    tai
    3/4 rkl
     
    sokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 166 kJ / 278 kcal
    Rasva
    13,9 g
    josta tyydyttynyttä
    6,8 g
    Hiilihydraatit
    30,1 g
    josta sokereita
    20,8 g
    Proteiini
    8 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu.

    Sekoita täytteen ainekset tukevalla kierrevatkaimella ja kaada seos vuokaan.

    Mittaa sulaneet mustikat ja sokeri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkasose laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta: Pidä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä raitoja.

    Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. (Näin kakkuun ei jäähtymisen aikana niin helposti synny repeämiä.) Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.

    Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa mustikkajuustokakku jääkaappikylmänä.

    Huom! Paistettava juustokakku halkeaa helposti jonkin verran. Halkeamia voi jonkin verran estää jäähdyttämällä kakku hitaasti. Paiston jälkeen kakun voi jättää jäähtymään sammutettuun uuniin noin tunniksi uuninluukku raollaan. Tämän jälkeen kakun reunat kannattaa irrottaa vuoasta varovasti veitsellä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen jääkaappiin siirtämistä ja poista kakku vuoasta vasta täysin kylmänä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka digestive 400g
      Hinta 1,79/kpl
      4,48/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
      Hinta 1,39/kpl
      5,56/kg
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 1,79/kpl
      9,94/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
      Hinta 2,89/kpl
      7,23/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka suomalainen mustikka 200 g pakaste
      Hinta 2,29/kpl
      11,45/kg
    • McVitie's Digestive Maitosuklaa 300g
      Hinta 2,65/kpl
      8,83/kg
    • K-Menu Digestive keksi 400g
      Hinta 0,89/kpl
      2,23/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Philadelphia tuorejuusto 175g original laktoositon
      Hinta 2,35/kpl
      13,43/kg
    • Plussa-etu −9 %
      Crème Bonjour Maustamaton laktoositon levite 200g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,90/kpl
      9,50/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (10,45/kg)
    • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
      Hinta 2,19/kpl
      8,76/l
    • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
      Hinta 4,15/kpl
      8,30/l
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 1,29/kpl
      1,29/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Hinta 1,29/kpl
      12,90/kg
    • Dr.Oetker 160g vanilliinisokeri
      Hinta 1,79/kpl
      11,19/kg
    • Sitruuna luomu
      Hinta n. 1,44/kpl
      8,49/kg
    • Pirkka sitruuna
      Hinta n. 0,47/kpl
      2,49/kg
    • Pakkasmarja mustikka 200g suomalainen pakaste
      Hinta 2,45/kpl
      12,25/kg
    • Pirkka suomalainen mustikka 500g pakaste
      Hinta 5,29/kpl
      10,58/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,2 (347 arviota)

    • Anu
      1 kuukausi sitten
      Meidän ikisuosikkiresepti uunijuustokakkuun jo monen vuoden ajalle💎
    • Milli
      1 kuukausi sitten
      Meidän luottokakku! Laitan hitusen enemmän sitruunaa ja teen mustaherukoilla. Helppo muuntaa myös gluteenittomaksi vaihtamalla keksit.
    • Milli
      1 kuukausi sitten
      Meidän luottokakku! Laitan hitusen enemmän sitruunaa ja teen mustaherukoilla. Helppo muuntaa myös gluteenittomaksi vaihtamalla keksit.
    • Tiina
      7 kuukautta sitten
      Helppo tehdä ja aina onnistuu. Pohja ei liian rasvainen. Onnistuu myös vadelmilla ja mansikoilla
    • Anja
      8 kuukautta sitten
      Tätä tulee tehtyä ,onnistuu aina.
    • Pirkitta
      1 vuosi sitten
      Ei vakuuttanut. Rasva valui uuniin eikä makukaan ollut paras mahdollinen. Irtopohjavuoan kanssa kannattaa käyttää alla peltiä ja leivinpaperia.
    • Susanna
      1 vuosi sitten
      Tämä on meidän perheen luottokakku juhlaan kuin juhlaan. Huippuhyvä ja -helppo! Ja saa aina kehuja.
    • JohannaK
      1 vuosi sitten
      Kakku onnistui todella hyvin, kun malttoi jäähdytellä kunnolla.
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      HH, kakkua ei ole testattu pellillä paistettuna. Annoksen suuruus riippuu uunisi koosta. Jos haluat kokeilla tupla-annosta, paistoaika on tällöin pidempi.
    • HH
      1 vuosi sitten
      Jos teen pellillisen, niin voiko vain tehdä kaksinkertaisena? Ja muuttuuko paistoaika?
    • Jaakko
      4 vuotta sitten
      Voiko laittaa vain yhden rahkapurkin ja kaksi tuorejuustoa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Jaakko, resepti on testattu K-koekeittiöllämme reseptissä mainituilla raaka-aineilla ja määrillä. Voit toki halutessasi kokeilla vaihtaa raaka-aineiden määriä, mutta on hyvä huomioida että tämä voi vaikuttaa kakun koostumukseen.
    • Herkuttelija
      5 vuotta sitten
      Olen tehnyt tämän monta kertaa, ja kokeillut myös laittaa mustikoiden sijaan vauvojen mangososeen kun kakku jäähtynyt. Todella hyvää myös niin.
    • Marja
      5 vuotta sitten
      Onnistuuko jos laittaa pakastemustikoiden sijaan mustikkahilloa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Marja, resepti on K-Koekeittiössä testattu vain pakastemustikoilla mutta voit toki kokeilla käyttää hilloa.
    • Zui
      5 vuotta sitten
      Hyvä kakku, mutta pohjaan ei tarvitse laittaa noin paljon rasvaa. Rasva valuu uunin pohjalle irtopohjavuoasta.
    • 😛
      6 vuotta sitten
      Ei aineksii!! XD
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Elmeri, kiva, että kakku on maistunut! Resepti on testattu K-Koekeittiössä ohjeen mukaan, mutta voit toki halutessasi kokeilla myös kiertoilmauunissa. Tällöin kannataa alentaa lämpötilaa 20-30 astetta ja tarkailla kakkua paiston aikana.
    • Elmeri
      6 vuotta sitten
      Olen tehnyt tämän monta kertaa ja on tosi hyvää! Nyt mietityttää onnistuukohan paistaa kiertoilmauunissa ja millä lämpötilalla?.
    • Kokeilija.
      6 vuotta sitten
      Tehnyt useamman kerran on todella hyvää minun makuuni suosittelen.
    • Leipuri-äiti
      6 vuotta sitten
      Todella maukas ja hyvä kakku. Tehty useamman kerran ohjeen mukaisesti ja aina onnistunut. Pientä halkeilua pinnassa paiston jälkeen mutta se ei haittaa.
    • Namskis
      6 vuotta sitten
      Todella herkullinen juustokakku! Tätä on tullut tehtyä jo monta kertaa. Suosittelen ja niin suosittelee vieraatkin! :)
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Tosi ihana kakku, kakun pakastamista ei ole K-Koekeittiöllä testattu mutta sitä voi toki kokeilla. Kakun rakenne saattaa tosin hiukan kärsiä.
    • Tosi ihana kakku
      6 vuotta sitten
      Voiko kakun pakastaa?
    • E
      7 vuotta sitten
      TUO ON VARMAAN HYVÄÄ
    • Tuutikkileipuri
      7 vuotta sitten
      Todella herkullinen ja näyttävä juustokakku. Helppokin vielä! Tehnyt jo muutaman kerran ja vieraatkin kehui :)
    • Kysyjä
      7 vuotta sitten
      Videolla mainittiin sitruunankuori? Oliko vain virhe, koska ohjeessa sitä ei ole.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Kysyjä, pahoittelut, sitruunankuori on vahingossa mainittu videolla. Resepti on oikein.
    • Yummy
      7 vuotta sitten
      Todella hyvää ja älyttömän helppo! En tosin millään usko että kuvassa on 24cm vuoka ja 1dl mustikoita, sillä vastaavaa marmoripintaa oli mahdoton toteuttaa. Mutta en vähentäisi mustikoidenkaan määrää koska maku oli hyvä.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Yummy, kiitos palautteestasi. Kakku on testattu reseptissä ilmoitetuilla määrillä K-Koekeittiössä.