Mustikkamarmoroitu juustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
1/2 pkt (à 400 g) | tai |
75 g | voita tai |
Täyte | |
2 prk (à 250 g) | tai |
1 rs (180 g) | tai |
1 dl | tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
3 | kananmunaa tai |
1/2 dl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
2 tl | vanilliinisokeria tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
Pinta | |
1 dl | mustikoita (pakaste) tai |
3/4 rkl | sokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 166 kJ / 278 kcal |
Rasva | 13,9 g |
josta tyydyttynyttä | 6,8 g |
Hiilihydraatit | 30,1 g |
josta sokereita | 20,8 g |
Proteiini | 8 g |
Suola | 0,4 g |
Valmistus
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu.
Sekoita täytteen ainekset tukevalla kierrevatkaimella ja kaada seos vuokaan.
Mittaa sulaneet mustikat ja sokeri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkasose laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta: Pidä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä raitoja.
Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. (Näin kakkuun ei jäähtymisen aikana niin helposti synny repeämiä.) Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.
Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa mustikkajuustokakku jääkaappikylmänä.
Huom! Paistettava juustokakku halkeaa helposti jonkin verran. Halkeamia voi jonkin verran estää jäähdyttämällä kakku hitaasti. Paiston jälkeen kakun voi jättää jäähtymään sammutettuun uuniin noin tunniksi uuninluukku raollaan. Tämän jälkeen kakun reunat kannattaa irrottaa vuoasta varovasti veitsellä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen jääkaappiin siirtämistä ja poista kakku vuoasta vasta täysin kylmänä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka digestive 400gHinta 1,79/kpl4,48/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka laktoositon maitorahka 250gHinta 1,39/kpl5,56/kg
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 2,89/kpl7,23/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka suomalainen mustikka 200 g pakasteHinta 2,29/kpl11,45/kg
- McVitie's Digestive Maitosuklaa 300gHinta 2,65/kpl8,83/kg
- K-Menu Digestive keksi 400gHinta 0,89/kpl2,23/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Philadelphia tuorejuusto 175g original laktoositonHinta 2,35/kpl13,43/kg
- Plussa-etu −9 %Crème Bonjour Maustamaton laktoositon levite 200gPlussa-kortillaEtuhinta 1,90/kpl9,50/kgIlman Plussa-korttia 2,09/kpl (10,45/kg)
- Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 2,19/kpl8,76/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,44/kpl8,49/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Pakkasmarja mustikka 200g suomalainen pakasteHinta 2,45/kpl12,25/kg
- Pirkka suomalainen mustikka 500g pakasteHinta 5,29/kpl10,58/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,3(197 arviota)
- yli 60 min4,5(250 arviota)
- yli 60 min3,6(8 arviota)
- yli 60 min4,1(24 arviota)
- yli 60 min3,8(133 arviota)
- 30 - 60 min3,8(161 arviota)
- yli 60 min4,0(1 000 arviota)
- yli 60 min3,7(255 arviota)
Arvostele resepti
- Anu1 kuukausi sittenMeidän ikisuosikkiresepti uunijuustokakkuun jo monen vuoden ajalle💎
- Milli1 kuukausi sittenMeidän luottokakku! Laitan hitusen enemmän sitruunaa ja teen mustaherukoilla. Helppo muuntaa myös gluteenittomaksi vaihtamalla keksit.
- Milli1 kuukausi sittenMeidän luottokakku! Laitan hitusen enemmän sitruunaa ja teen mustaherukoilla. Helppo muuntaa myös gluteenittomaksi vaihtamalla keksit.
- Tiina7 kuukautta sittenHelppo tehdä ja aina onnistuu. Pohja ei liian rasvainen. Onnistuu myös vadelmilla ja mansikoilla
- Anja8 kuukautta sittenTätä tulee tehtyä ,onnistuu aina.
- Pirkitta1 vuosi sittenEi vakuuttanut. Rasva valui uuniin eikä makukaan ollut paras mahdollinen. Irtopohjavuoan kanssa kannattaa käyttää alla peltiä ja leivinpaperia.
- Susanna1 vuosi sittenTämä on meidän perheen luottokakku juhlaan kuin juhlaan. Huippuhyvä ja -helppo! Ja saa aina kehuja.
- JohannaK1 vuosi sittenKakku onnistui todella hyvin, kun malttoi jäähdytellä kunnolla.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenHH, kakkua ei ole testattu pellillä paistettuna. Annoksen suuruus riippuu uunisi koosta. Jos haluat kokeilla tupla-annosta, paistoaika on tällöin pidempi.
- HH1 vuosi sittenJos teen pellillisen, niin voiko vain tehdä kaksinkertaisena? Ja muuttuuko paistoaika?
- Jaakko4 vuotta sittenVoiko laittaa vain yhden rahkapurkin ja kaksi tuorejuustoa?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenJaakko, resepti on testattu K-koekeittiöllämme reseptissä mainituilla raaka-aineilla ja määrillä. Voit toki halutessasi kokeilla vaihtaa raaka-aineiden määriä, mutta on hyvä huomioida että tämä voi vaikuttaa kakun koostumukseen.
- Herkuttelija5 vuotta sittenOlen tehnyt tämän monta kertaa, ja kokeillut myös laittaa mustikoiden sijaan vauvojen mangososeen kun kakku jäähtynyt. Todella hyvää myös niin.
- Marja5 vuotta sittenOnnistuuko jos laittaa pakastemustikoiden sijaan mustikkahilloa?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenMarja, resepti on K-Koekeittiössä testattu vain pakastemustikoilla mutta voit toki kokeilla käyttää hilloa.
- Zui5 vuotta sittenHyvä kakku, mutta pohjaan ei tarvitse laittaa noin paljon rasvaa. Rasva valuu uunin pohjalle irtopohjavuoasta.
- 😛6 vuotta sittenEi aineksii!! XD
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenElmeri, kiva, että kakku on maistunut! Resepti on testattu K-Koekeittiössä ohjeen mukaan, mutta voit toki halutessasi kokeilla myös kiertoilmauunissa. Tällöin kannataa alentaa lämpötilaa 20-30 astetta ja tarkailla kakkua paiston aikana.
- Elmeri6 vuotta sittenOlen tehnyt tämän monta kertaa ja on tosi hyvää! Nyt mietityttää onnistuukohan paistaa kiertoilmauunissa ja millä lämpötilalla?.
- Kokeilija.6 vuotta sittenTehnyt useamman kerran on todella hyvää minun makuuni suosittelen.
- Leipuri-äiti6 vuotta sittenTodella maukas ja hyvä kakku. Tehty useamman kerran ohjeen mukaisesti ja aina onnistunut. Pientä halkeilua pinnassa paiston jälkeen mutta se ei haittaa.
- Namskis6 vuotta sittenTodella herkullinen juustokakku! Tätä on tullut tehtyä jo monta kertaa. Suosittelen ja niin suosittelee vieraatkin! :)
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenTosi ihana kakku, kakun pakastamista ei ole K-Koekeittiöllä testattu mutta sitä voi toki kokeilla. Kakun rakenne saattaa tosin hiukan kärsiä.
- Tosi ihana kakku6 vuotta sittenVoiko kakun pakastaa?
- E7 vuotta sittenTUO ON VARMAAN HYVÄÄ
- Tuutikkileipuri7 vuotta sittenTodella herkullinen ja näyttävä juustokakku. Helppokin vielä! Tehnyt jo muutaman kerran ja vieraatkin kehui :)
- Kysyjä7 vuotta sittenVideolla mainittiin sitruunankuori? Oliko vain virhe, koska ohjeessa sitä ei ole.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenKysyjä, pahoittelut, sitruunankuori on vahingossa mainittu videolla. Resepti on oikein.
- Yummy7 vuotta sittenTodella hyvää ja älyttömän helppo! En tosin millään usko että kuvassa on 24cm vuoka ja 1dl mustikoita, sillä vastaavaa marmoripintaa oli mahdoton toteuttaa. Mutta en vähentäisi mustikoidenkaan määrää koska maku oli hyvä.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenYummy, kiitos palautteestasi. Kakku on testattu reseptissä ilmoitetuilla määrillä K-Koekeittiössä.