Keksikakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Leikkisä keksikakku sopii moneen juhlaan. Valmista helppo kerroskakku sekoitettavasta taikinasta, joka onnistuu ilman kananmunaa. Täytä, kuorruta ja koristele!
- Kananmunaton
Ainekset
12 annosta
- 2 1/2 dl maitoa
- 1 dl rypsiöljyä
- 3 dl sokeria
- 7 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl Pirkka vaniljasokeria
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 ps (200 g) Pirkka suomalaisia mustikoita (pakaste)
Täyte
- 2 tlk (á 2 dl) Pirkka vispikermaa
- 1 rs (180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1/2 dl sokeria
- 2 tl Pirkka vaniljasokeria
- 1/2 prk (á 400 g) Pirkka vadelmahilloa
Kostutus
- 3/4 -1 dl maitoa
Kuorrutus
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 3 dl Pirkka tomusokeria
- 1 rkl maitoa
- 2 rs (á 180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
Koristeluun
- n. 400 g erilaisia keksejä
Ravintosisältö
- Energia1 807 kJ / 559 kcal
- Rasva23,2 g
- josta tyydyttynyttä11,9 g
- Hiilihydraatit55,4 g
- josta sokereita32,8 g
- Proteiini5,6 g
- Suola0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat.
- Yhdistä maito, öljy ja sokeri isossa kulhossa kaapimella käännellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kääntele jäiset mustikat joukkoon. Kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia tai kunnes se on tikulla kokeiltaessa kypsä. Laita leivinpaperi vuoan päälle, jos pinta alkaa tummua. Anna kakun jäähtyä. Kääräise kakku muovikelmuun ja säilytä mielellään yön yli jääkaapissa.
- Jos kakun pinta on kohonnut kovin pyöreäksi, leikkaa siitä korkein ”hattu” pois. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen.
- Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Täytä kakku. Huuhtele ja kuivaa irtopohjavuoan reunaosa ja ja laita se tarjoiluvadille ilman pohjalevyä. Nosta ylin kakkulevy ylösalaisin vuokaan. Kostuta kevyesti maidolla. Levitä puolet vadelmahillosta ja täytteestä päälle. Nosta seuraava kakkulevy vuokaan ja kostuta se. Lisää loppu vadelmahillo ja täyte. Kostuta alin kakkulevy leikkuupinnalta ja nosta se ylösalaisin vuokaan. Anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Poista irtopohjavuoan reuna.
- Tee kuorrute. Vaahdota pehmeä voi, tomusokeri ja maito sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa notkistettu tuorejuusto joukkoon.
- Kuorruta kakku. Levitä ensin ohut kerros kuorrutetta kakun päälle ja nosta kakku sekä kuorrute jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi. Ohut kuorrutekerros sitoo kakusta irtoavat murut itseensä, jolloin loppu kuorrute on helpompi levittää siististi kakun pinnalle.
- Levitä loppu kuorrute kakun päälle ja tasoita pinta palettiveitsellä. Koristele kakku mielesi mukaan erilaisilla kekseillä.
Kakkupohja
Täyttäminen
Kuorrutus
Vinkki! Voit valmistaa kakkupohjan jo edellisenä päivänä tai pari päivää aiemmin, sillä jääkaapissa tekeytynyt kakkupohja on helpompi leikata. Voit myös täyttää kakun jo edellisenä päivänä. Valmista kuorrutus ja koristeet ennen tarjoamista. Kakku säilyy koristeineen jääkaapissa muutaman päivän ajan, mutta jääkaapissa keksit pehmenevät.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −10 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,20/2 kpl8,89/kgIlman Plussa-korttia 1,79/kpl (9,94/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −15 %Plussa-kortillaEtuhinta 1,99/kpl11,37/kgIlman Plussa-korttia 2,35/kpl (13,43/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(57 arviota)
- yli 60 min4,1(75 arviota)
- yli 60 min4,7(68 arviota)
- alle 15 min3,9(174 arviota)
- yli 60 min3,8(189 arviota)
- yli 60 min4,1(120 arviota)
- yli 60 min4,1(107 arviota)
- yli 60 min4,2(38 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (15 arviota)
- Taraxi8 kuukautta sittenOnko vehnäjauho määrä ihan oikea, 4 dl on aivan riittävästi? Kuiva ja tiivis tuli nyt pohjasta 🥵
- Lapsi leipoja8 kuukautta sittenSamaa mieltä 😀
- Ole hyvä8 kuukautta sittenKuusinen idea
- LeipojaR8 kuukautta sittenEhkä ihan hyvä idea, mutta kakku maistuu jotenkin ummehtuneelle. Toki täytteet ja keksi ovat erittäin hyvä lisä. Taikinan vain tekisin eri tavalla.
- Vh9 kuukautta sittenOn tosi hyvä idea keksi kakku❤️