Täytekakun koristelu kolmella eri tavalla

Täytekakun koristelu kolmella eri tavalla

Päivitetty 10.5.2021

Vain mielikuvitus on rajana kakkujen koristelussa, ja näyttävät pursotukset onnistuvat helposti kotonakin. Tässä kolme ideaa kakkujen erilaisten koristeluiden tekemiseen!

Millaisia koristeita kakun pinnalle?

Tuoreet marjat sopivat täydellisesti helppoon koristeluun: käytä kakun päällä lempimarjojasi tai vinkkaa koristeilla siitä, mitä kakku pitää sisällään. Onko täytteenä vadelmaa tai punaherukkaa? Tällöin tuoreet vadelmat tai kauniit punaherukkatertut antavat vinkin kakun makumaailmasta. Tuoreet, laadukkaat ja sesongissa olevat marjat löydät K-kauppojen vihannesosastolta. Yrttihyllyltä kakun pinnalle voi napata nipun minttua tai sitruunamelissaa, joiden kauniin vihreät lehdet tuovat kakkuun raikkautta ja väriä.

Lisää koreutta kakkuihin saat helposti nonparelleilla tai strösseleillä. Moniväriset, kiiltävän kultaiset tai hopeiset nonparellit sopivat monenlaisten kakkujen pinnalle.

Vinkki! Lisää ripotteet vasta juuri ennen tarjoamista, etteivät ne ehdi sulaa kakun pinnalle.

Kolme ihanaa ideaa kakkujen kuorruttamiseen

Kermaspiraali ja tuoreet marjat Kakku1 680x420

1. Helppo kermaspiraali ja tuoreet marjat – koristeluaika: 5 min

Kermavaahto ja tuoreet marjat ovat klassikkoja kakkujen koristelussa. Vaahdota kerma sähkövatkaimella, mausta sokerilla ja ripauksella vaniljasokeria. Lisää kerma nokareina kakun reunoille ja tasoita: tämä onnistuu parhaiten palettiveitsellä, jonka avulla saat levitettyä kerman sileäksi. Mikäli kaapistasi ei löydy palettiveistä, käytä reunojen tasoittamiseen sileäteräistä leikkuuveistä. Lisää tarvittaessa kermaa vielä uudestaan epätasaiseksi jääneisiin kohtiin ja tasoita reunat.

Kakun reunojen tasoittaminen käy näppärästi pyörivällä kakkualustalla, jollaisia ammattilaiset käyttävät: kotona sen voi korvata pyörivällä juustotarjottimella tai patalapulla. Laita patalappu kakkualustan alle, jolloin kakkualusta pyörähtää sujuvasti sen päällä!

Kuorruta kakun pinta kermavaahdolla ja tasoita päällys. Aloita kermaspiraalin tekeminen kakun keskeltä: paina pientä palettiveistä tai pyöreäkärkistä ruokaveistä hellästi kerman pinnalla ja pyöritä kakkualustaa. Jatka kakkualustan pyörittämistä ja etene veitsellä kohti kakun reunoja. Katso ohjevideo sivun lopusta!

Koristele kakku lempimarjoillasi ja mintunlehdillä.

Kukkakakku Kakku3  680x420

2. Valloittavan värikkäät terälehdet – koristeluaika: 15 min

Suloinen kukkakakku syntyy ilman erikoisvälineitä - pelkkä muovipussikin riittää. Tasoittele aluksi palettiveitsen tai sileäteräisen veitsen avulla kakun reunoille kermavaahtoa. Jaa kermavaahto kolmeen kulhoon, ja värjää kukin kermakulho omalla sävyllään – esimerkiksi kolmella tummuusasteella samasta väristä! Laita sävyt kukin omaan pursotin- tai muovipussiinsa ja leikkaa pussin kärjestä pieni pala.

Terälehtien pursotus: Aloita pursottaminen kakun päältä ulkoreunalta. Pursota yksi kierros pieniä palluroita. Paina kapealla palettiveitsellä tai pyöreäkärkisellä ruokaveitsellä kermapalluraa keskeltä ja vedä veistä kohti kakun keskustaa. Katso ohjevideo sivun lopusta!

Aloita seuraavan kierroksen pursottaminen ensimmäisen terälehtikierroksen sisäpuolelta. Pursota kierros ja toista terälehtien tekeminen kohti kakun keskustaa vetämällä. Vaihda välillä pursotettavan kerman väriä ja etene kierros kierrokselta kohti kakun keskustaa.

Mikäli haluat kakkuun vieläkin lisää näyttävyyttä, koristele kukkakakun keskusta tai reunat mieleisilläsi nonparelleilla. Ripottele nonparellit rennosti kakun päälle vasta hetkeä ennen tarjoamista!

Marenkivoikreemikakku marmorikuvio Kakku2 680x420

3. Haastava, mutta mieletön marmorikuvio – koristeluaika: 60 min

Valmista ensin marenki-voikreemi helpolla ohjeellamme – ohjeen löydät täältä

Vinkki! Erottele marenkiin tulevat kananmunan valkuaiset ja keltuaiset huolellisesti. Mikäli valkuaisten joukkoon menee hitusenkin keltuaista, marenki ei vaahtoudu.

Kuorruta kakku tekemälläsi kreemillä ja säästä siitä 1/3 marmoroinnin tekemiseen. Jaa marmorointiin käytettävä kreemi kahteen kulhoon ja värjää niistä toinen haluamallasi värillä. Levitä värjättyä kreemiä ja valkoista kreemiä nokareina reunakalvon päälle. Reunakalvon alla on hyvä olla leivinpaperia suojaamassa pöytää. Ota avuksi ohjevideo sivun lopusta! Tasoita marmorointikuvion pinta ja pyöräytä reunakalvo kakun ympärille.

Nosta kakku reunakalvoineen jähmettymään jääkaappiin ainakin tunniksi. Poista reunakalvo ja tasoita pinta vielä palettiveitsen tai raapan avulla. Halutessasi voit lisätä kakun pinnalle vielä strösseleitä tai nonparelleja.