Marenki-voikreemiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Marenki-voikreemi

Marenki-voikreemi on tavallista voikreemiä pehmeämpää ja sillä saa kauniin sileät kuorrutukset ja pursotukset täytekakkuihin. Noin 5,20€/annos*

  • 1 annos
  • alle 30 min

Ainekset

1 annos

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuutio kreemin voi ja anna lämmetä huoneenlämmössä pari tuntia.
  2. Erottele valkuaiset metallikulhoon. Mittaa joukkoon sokeri. Kuumenna vettä kattilassa ja nosta kulho vesihauteen päälle. Kuumenna valkuaisia ja sokeria koko ajan sekoitellen, kunnes seos on 58-60-asteista ja sokeri sulanut valkuaisiin. Nosta kattila pois vesihauteesta ja vatkaa sähkövatkaimella paksuksi marengiksi. Jatka vatkaamista noin viisi minuuttia, kunnes marenki on jäähtynyt noin 28-asteiseksi. Voit laskea kulhon varovasti kylmään veteen vatkaamisen aikana, jolloin se jäähtyy nopeammin. Kun marenki on jäähtynyt, aloita voikuutioiden lisääminen marenkiin edelleen vatkaten. Lisää voita kuutio kerrallaan. Kun kaikki voi on lisätty, jatka edelleen vatkaamista muutaman minuutin ajan. Älä pelästy, jos kreemi näyttää juoksettuneelta, se silenee, kun jatkat vatkaamista vielä hetken.
  3. Käytä marenki-voikreemi kakun kuorruttamiseen ja koristeluun. Tästä annoksesta riittää yhden ison kakun (Ø 26 cm) kuorrutukseen tai pienen kakun (Ø 20 cm) kuorrutukseen ja pursottamalla tehtyihin koristeisiin.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit värjätä marenki-voikreemin elintarvikeväreillä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 14 arvostelua