Hyvä ruoka, enemmän virtaa

Hyvä ruoka, enemmän virtaa

Julkaistu 9.5.2018

Jutta on kannustanut lukemattomia suomalaisia parempaan kuntoon ja terveellisempään elämään. Mutta millainen Jutta on keittiössä?

– Huono ja tunnustan sen avoimesti! Kun tulee vieraita, joku vieraista laittaa ruokaa ja minä pidän seuraa, hän nauraa.

Vaikka ruoanlaitto ei ole intohimo, Jutta kokkaa yleensä itse. Tärkeä syy siihen on Jutan 12-vuotias poika. 

– Laitan simppeliä ruokaa. Paistijauheliha ja täysjyväpasta toimivat aina, samoin kanasuikaleet ja riisi. Käytän arkiruoanlaittoon noin vartin. Eineksiä en osta, sillä pienellä vaivalla ruoan pystyy tekemään itse. Juureksia ja vihanneksia on aina pakastimessa.”

Jutan 5 suosikkia

Lisää vihreää

Jutta GustafsbergJutta nostaa vuohenjuusto- ja avokadoviipaleet täysjyväleivälle. Näyttää ihanalta! Vielä muutama vuosi sitten Jutan ruokavalio ja mielipiteet olivat supertiukkoja. Fitness-kisoihin valmistautuessaan hän syynäsi annoskokoja ja söi päivästä toiseen samoja proteiinipitoisia ruokia.

Pikkuhiljaa Jutta alkoi ihmetellä, miksi olo oli viritetystä ruokavaliosta huolimatta nuutunut ja paikat kipeät. Hän kokeili dieettiä, jonka ajaksi jätti punaisen lihan, lisäsi kasviksia ja opetteli syömään muun muassa sosekeittoja. Kuuri antoi niin paljon virtaa, että Jutta päätti lisätä kasvisten osuutta myös arkiruoassaan.

– Aiemmin söin sen mukaan, miltä halusin näyttää. Nykyään syön enemmän sen mukaan, mistä tulee hyvä olo. En halua lösähtää, mutta elämä ei ole enää orjallista nipottamista.

Puhdistava viherkuuri toi Jutan keittiöön kokonaan uusia asioita.

– Kun viherinnostukseni alkoi, ihmettelin mitä kaikkea kaupan hevi-osastolla onkaan. Ihastuin varsinkin babypinaattiin ja lehtikaaliin.

Helppoja reseptejä

Kerran Jutta Gustafsberg löysi kiinnostavan keittokirjan ja päätti tsempata ruoanlaitossa.

– 15 minuutin gurmeeruoka kuulosti niin lupaavalta! Mutta jo varusteiden ostamiseen kului monta sataa euroa. Sitten raaka-aineita ei löytnytkään mistään.

Kun Jutta alkoi suunnitella ravitsemusasiantuntija Tiina Hälvän kanssa ruokakirjaa, oli selvää, millaista siitä ei ainakaan tulisi. Vuodenvaihteessa ilmestyneen Jutan energisoivan dieettikirjan (WSOY) reseptien ainekset löytyvät tavallisesta kaupasta. Yksi kirjan ohjeista on päivän välipala, avokado-vuohenjuustoleipä. Se on nyt valmis. Päälle vielä loraus hunajaa ja ripaus merisuolaa. Helppoa, terveellistä ja herkullista! 

Tiesitkö? Jutta on myös suunnitellut kokoelman treenivaatteita.

Voimaa ruoasta