Käytä muovia fiksummin

Käytä muovia fiksummin

Päivitetty 24.1.2023

Muovijäte aiheuttaa merkittäviä ongelmia päätyessään vesistöihin ja muualle luontoon. Muovin käytön välttämisellä, vähentämisellä sekä muovin kierrättämisellä voidaan vaikuttaa sen ympäristökuormaan merkittävästi.

Asuminen, ruoka ja liikkuminen ovat suurimmat yksittäisten ihmisten kasvihuonekaasupäästöjen aiheuttajat. Kaikkiin niihin pystymme onneksi jokainen omalla toiminnallamme vaikuttamaan.

K-ryhmä kehittää jatkuvasti toimintaansa ja palveluvalikoimaansa, jotta jokaisen K-kaupassa asioivan olisi helpompi tehdä vastuullisia kulutusvalintoja ja elää vastuullisempaa arkea. Eräs keskeinen kehittämiskohteemme on muovin kertakulutuksen vähentäminen.

Mitä hyviä puolia muovissa on?

Muovi itsessään on kevyt, kestävä, edullinen ja helposti muokattava materiaali, joka soveltuu ominaisuuksiltaan hyvin elintarvikkeiden kuljettamiseen ja säilyttämiseen. Muovipakkaukset ehkäisevät merkittävästi ruokahävikkiä. Ongelmaksi muovi muodostuu joutuessaan luontoon, koska se hajoaa yhä pienemmiksi kappaleiksi, mikromuoviksi, eikä käytännössä katoa koskaan.

Miten muovia vähennetään?

K-ryhmä kehittää ja kokeilee aktiivisesti pieniä ja suuria toimintamalleja muovijätteen vähentämiseksi ja muovin kierrätyksen ja uusiokäytön edistämiseksi. Tutustu K-ryhmän muovilinjaukseen sekä tuoreisiin tekoihin muovirintamalla.

Katso myös Pirkka-lehden jutut:

Lue lisää:

Tutustu myös kekseliäisiin vinkkeihin muovin kertakulutuksen vähentämiseksi ja lue lisää muovista ja vinkeistä sen fiksumpaan käyttöön.

Maaliskuinen valtakunnallinen Muoviton maaliskuu -kampanja kannustaa kiinnittämään erityistä huomiota muovinkäyttöön muovijätteen minimoimiseksi.