Ruokareportaasi

Ruokareportaasi

Päivitetty 29.5.2019

Ruokareportaasi on K-ryhmän ja Madventures-kaksikko Rikun ja Tunnan yhteistyöhanke suomalaisen ruoan arvostuksen nostamiseksi.

”Me saimme K-ryhmältä tehtäväksemme selvittää mitä suomalaisuus ruoassa merkitsee, mistä ruoan hinta muodostuu ja millainen on safkamme reissu pellolta ruokapöytään. Tämä on ruokareportaasi.” – Riku & Tunna

madventures riku ja tunna 2 Kuva: Sami Levo © Gimmeyawallet Productions

Ruokareportaasi on K-ryhmän ja Madventures-kaksikko Rikun ja Tunnan yhteistyöhanke suomalaisen ruoan arvostuksen nostamiseksi. Suomalainen ruoka on meille kunnia-asia ja haluamme että suomalainen ruoka ja ruoantuottajat saavat ansaitsemansa arvostuksen. Tämän vuoksi haluamme nostaa suomalaisen ruoan puheenaiheeksi.

Ruoka ei ole koskaan ollut näin halpaa. Ruoan hinta on laskenut viime vuosina, ja suomalaiselle ruokaketjulle jää aiempaa pienempi kakku jaettavaksi. Kuluttajat ovat hyötyneet hintojen laskusta, mutta etenkin ruoan tuottajien kannattavuus alkaa olla jo huolestuttavalla tasolla.

Mikä ratkaisuksi? Kun ostat suomalaista, tuet suomalaista ruokaketjua ja teet vastuullisen valinnan. Muuten massimme ovat pian muissa maissa ja maapallommekin pilalla. Kiitä ostamalla.

Lue Ruokareportaasi-kolumni>>
Tutustu Tuottajalle kiitos -kampanjaan>>