Ruokatoimittaja luottaa rentoon stailaukseen

Ruokatoimittaja luottaa rentoon stailaukseen

Ruokatoimittaja Mari Harjula luottaa työssään rentoon stailaukseen. Kotikeittiössä tärkeintä on vaivattomuus.

Rouheat ruokakuvat K-Ruoka-lehdessä ovat suurimmaksi osaksi ruokatoimittaja Mari Harjulan stailaamia.

”Suosin rennosti valmistettuja ruokia. En ole mikään pipertäjä” Mari kertoo.

Visuaalisen silmän lisäksi ruokatoimittajalta vaaditaan vahvaa trendivainua. Sisällön ideointi alkaa kuukausia ennen lehden ilmestymistä, joten ruokatoimituksen täytyy osata ennustaa, mistä ruokamaailmassa pian puhutaan.

”Pyrimme siihen, että K-Ruoka-lehden reseptit olisivat trendikkäitä, rentoja ja rouheita.”

Ruoka on Marille myös rakas harrastus. Trendit, uudet suuntaukset ja sesongit pitävät 17 vuotta alalla olleen ammattilaisen mielenkiinnon yllä. Työpäivät kuluvat pitkälti ruokakuvauksissa. Päivän aikana Mari valmistaa ruoat vielä kerran K-koekeittiön kehittämillä resepteillä ja stailaa ne.

”Visuaalisesti kaunis lopputulos palkitsee. Kaikki ruoka ei ole luonnostaan kauniin näköistä tai väristä. Haastavinta on saada tavallisesta arkiruoasta houkutteleva annos kuvattavaksi.”

Arkena vaivattomuus on valttia myös ruokatoimittajan keittiössä. Marin kotona syödään paljon keittoja sekä uuni- ja pataruokia.

”Ne on helppo valmistaa etukäteen, ja niitä voi tehdä kerralla isomman satsin. Lasten harrastukset rytmittävät arkeamme, joten ruoan on usein hyvä olla valmiina.”

Juhlistakaan ei tarvitse ottaa paineita.

”Tänä päivänä juhlaruokakin on usein rentoa ja valmistettu usein enemmänkin syödään yhdessä -ajatuksella.”

Uusimmat reseptit

Sinua saattaisi kiinnostaa