Pirkka-lehden reseptit 5/2018
Päivitetty 2.5.2018Toukokuun Pirkka-lehdessä juhlimme äitienpäivää suussa sulavan brunssin merkeissä, katamme kevään juhlissa pöytään kaikille vieraille sopivia herkkuja ja aloittelemme grillikauden säästä piitaamatta.
Juhlitaan ihania äitejä
Äiti herätetään toukokuussa äitienpäivänä tarjoamalla tuore kahvi sänkyyn ja ihanaa päivää jatketaan äitienpäiväbrunssilla. Lapsetkin voivat osallistua brunssilla tarjottavien halloumi-parsavartaiden kokoamiseen ja keväisenä kalana tarjotaan paistettua nieriää. Päivän kuningatterelle sopiva jäädytetty kuningatartiramisu kruunaa brunssitarjoilut.
Valmistujaisjuhlien huumaa
Muutkin kevään juhlat alkavat olla nyt ajankohtaisia valmistujaisten merkissä ja pöytään katetaan tietenkin kauniin kakuin ja leivonnaisin. Erityisruokavaliot huomioidaan valloittavin herkuin, jotka maistuvat mainioisti koko juhlaväelle. Juhlista toiseen pintansa pitävä supersuosikki mangojuustokakku on nyt saanut sisarekseen vegaanisen mangojuustokakun. Toukokuun Pirkka-lehdestä löytyvät myös herkullisia sattumia täynnä olevat, gluteenittomat suklaa-pähkinäkeksit.
Kaikki äitini reseptit -blogin Nannan luomus toffee-suklaa-peltipiirakka saa rapean pohjan valmiista murotaikinasta ja suklaiseen päällystaikinaan upotetaan Pirkka toffee-suklaarakeita. Valmiin murotaikinan käyttö säästää aikaa muihin juhlavalmisteluihin.
Aussigrillaus ja raakamakkarat nosteessa
Tunnetko jo vienon grillin tuoksun? Kuuletko korvissasi hienostuneen sihahduksen kun aussie burgerin mehukas burgerpihvi asetellaan kuumille grilliritilöille? Aussigrillaus on muutenkin nosteessa: grillatut katkaravut tarjotaan surf & turf tyyliin lihojen ja kasvisten kanssa. Grillistä tuulahtaa tuoksuja myös Aasian suunnalta, kun grillipihdeissä käännellään korealaisia pihvejä, jotka tarjotaan kesäkurpitsa-pinaattilisäkkeen kanssa. Lisäksi vahvana trendinä alkavassa grillikaudessa näkyvät Pirkka raakamakkarat raikkaiden lisäkkeiden kuten omenaslawin kanssa tarjoiltuina.