K-Ruoka-lehden 3/2018 reseptit

K-Ruoka-lehden 3/2018 reseptit

Kesä lähestyy kovaa vauhtia tuoden mukanaan kevään juhlat, jääkiekon MM-kilpailut, Euroviisut ja grillikauden. Katso alta uusimmat K-Ruoka-reseptit!

Kevään juhlien huumaa

Perinteiset voileipäkakut eivät muodista katoa, mutta voileipäkakun voi valmistaa myös näyttävästi uusilla ilmeillä. Lihavoileipäkakku kätkee sisälleen pekonitäytteen ja meetvurstitäytteen. Vegaaninen voileipäkakku on värikäs ilmestys juhlapöydässä. Punajuuritäyte ja avokadotäyte toimivat täydellisesti yhdessä.

Juustokakut ovat suomalaisten suosikkeja myös kevään ja kesän juhlissa. Pätkisjuustokakku, vegaaninen mangojuustokakku ja raidallinen mansikkaseeprakakku ovat tämän hetken trendikkäimmät juustokakut! Suklaa pitää pintansa sekä koristeluissa että helpossa suklaamousseisessa suklaakakussa. Pokekakku on päältä kuin mikä tahansa kakku, mutta kätkee sisälleen yllätyksen. Erityisruokavalioita huomioidessa kannattaa katse kääntää italialaisella marengilla peiteltyyn gluteenittomaan vadelmalevykakkuun, josta riittää jopa 25 juhlavieraalle.

Grillaa kuin aussi

Grillikausi kurkistaa nurkan takana ja innokkaimmat ovat jo kevään ensimmäisillä grilliruoilla päässeet herkuttelemaan. Australialainen surf & turf -tyylinen grillaus näkyy tänä kesänä myös Suomessa. Samassa grillissä tirisevät nyt samanaikaisesti merenelävät ja mausteiset pihvit sekä lisäkkeet, kuten grillattu bataatti. Grillatut katkaravut ja miso-inkiväärivoi -resepti on grillikauden ehdoton testattava, ja nälkäisimpien lautaselle mahtuu myös mehevä naudan ulkofileepihvi ja savupaprikarub.

Toukokuussa tapahtuu

Toukokuu on jännitystä täynnä Euroviisujen ja jääkiekon MM-kilpailujen ansiosta! Parhaat kisakatsomoeväät syödään helposti sormin ruutua tuijotellessa ja Suomea hurratessa. Hodarivuoka on helppo valmistaa isollekin porukalle. Vegaaniset överiranskikset ja kukkakaaliwingsit toimivat myös kasvisruokailijoiden katsomossa. Toukokuu on myös parasta aikaa kasata helpot eväät mukaan, ja nauttia ne keväisessä ulkoilmassa. Donitsikakku on vappupikninin helmi, ja suussasulavan limejuustokakun voi valmisaa myös lusikoivavaksi suoraan purkista.

Lue K-Ruoka 3/2018 digilehti

k-ruoka-lehti-3-2018