Kesäkohteena Himanka

Kesäkohteena Himanka

Päivitetty 1.7.2019

Himanka on Kalajoen kuntaan kuuluva kylä Pohjanmaan rannikolla, jossa ihmiset välittävät aidosti. Himangan hittituotteita ovat paikallinen peruna ja paistopistetuotteet, joita kauppias toimittaa tarvittaessa myös suoraan asiakkaan kotiovelle.

K-Market-logo-680x50

Himanka tunnetaan vanhalta nimeltään Raumankarina, mistä muistuttaa kaunis Raumankarin silta. Raumankari oli vanha markkinapaikka, josta nykyiset jokakesäiset Raumankarin markkinat saivat alkunsa.

Kauppias Katri Jukkola toimii kauppiaana K Market Himangassa, joka sijaitsee kylän keskustassa aivan Lestijoen rannalla. Neljännessä polvessa kauppiaana toimiva Katri kertoo, että talvella hän lähtee viemään ostoksia asiakkaalle kotiin asti, mikäli asiakas on vaikka sairaana ja ei pääse kauppaan. ”Meijän mottoha on et me välitetään.”

Kesäkohteena Himanka kauppias 680x290

Museo, mopot ja minigolf

K Market Himangassa on yllättävä hittituote - nimittäin paistopisteen tuotteet. Niitä ostaa etenkin mopoileva nuoriso, joka ajelee kylillä viritetyillä mopoillaan. Näitä teinihuristelijoita voi bongata etenkin kesäisin. Paitsi mopoistaan, Himanka on myös kuuluisa perunoistaan.

Mikäli suuntaa tännepäin Suomea kesälomalle, kannattaa nauttia ainakin Perämeren kauniin karuista rannoista. Sautinkarin matkailukeskus on idyllinen leirintäalue, jossa on muun muassa tenniskenttä, minigolf-rata, uimaranta ja luontopolku.

Katri kehottaa lomailijaa käymään myös Himangan kotiseutumuseossa, jonka opas Teuvo, toiselta ammatiltaan rehtori, tietää Himangasta aivan kaiken.

Olisiko tässä sinun seuraava kesäkohteesi?