Herkkujuustola

Herkkujuustola

Päivitetty 15.6.2021

Sastamalassa sijaitseva juustola vaalii sveitsiläisiä juustonvalmistusperinteitä tuottaen kotimaisia huippujuustoja ravintoloille ja K-Supermarketeihin.

Sastamalainen Herkkujuustola on yhdistelmä sveitsiläisiä juustonvalmistusperinteitä ja puhtaita, kotimaisia raaka-aineita. Omissa tiloissaan Häijäässä Herkkujuustola valmistaa laadukkaita erikoisjuustoja, joiden valmistusta pääsee seuraamaan paikan päällä. Samasta yhteydestä löytyy ravintola Juustotupa, joka tarjoilee juustonautintoja ja lähiruokaa.

KSM kesa 2021 tuottaja artikkeli herkkujuustola kuvituskuva 1 Erikoisjuustojen valmistus alkaa, kun Herkkujuustolaan saapuu joka arkiaamu raakamaitolähetys läheisiltä maitotiloilta. Paikan päällä siitä loihditaan käsityönä erikoisjuustoja, kirnuvoita ja lähijogurttia. Lähituotannon lisäksi juustola tukee kestävää kehitystä ja on kiinnittänyt huomiota tuotantonsa energiatehokkuuteen.

KSM kesa 2021 tuottaja artikkeli herkkujuustola kuvituskuva 2 Herkkujuustolan perustajalla Peter Dörigillä juustonvalmistus on verissä, sillä lapsuutensa Peter vietti perinteisessä sveitsiläisessä kyläjuustolassa, jossa hänen isänsä valmisti Appenzeller-juustoa vuoden jokaisena päivänä. Vaadittiin pari sattumaa ja seikkailumieltä, ennen kuin juustomestariksi valmistunut Peter muutti 90-luvun puolivälissä Suomeen ja perusti oman juustolansa 2002. Peterille sanottiin, etteivät suomalaiset välittäisi voimakkaista juustoista, mutta Peter otti riskin kehittäen täyteläisen Vilho-kittijuuston. Nyt juustoperheeseen kuuluu lukuisia herkullisia laatupalkittuja juustoja, joita löytyy K-kauppojen juustotiskeiltä ympäri Suomea. Peter valittiin vuoden juustomestariksi 2016.

Lue lisää Herkkujuustolan nautillisista juustoelämyksistä.