Juustolautanen
Täytä juustotarjotin raikkailla marjoilla, hedelmillä ja kasviksilla - saat siitä kevään ja kesän juhlien helpoimman ja näyttävimmän tarjottavan.
8-10 annosta30 - 60 min
Ainekset
8-10 annosta
- 1-1/2pkt(à 400 g)Pirkka Parhaat Port Salut -juustoa
- 1pkt(175 g)Juustoportti Brandy pähkinä -juustoa
- 1pkt(170 g)vahvaa, kypsytettyä juustoa (esim. Herkkujuustolan Vilho)
- 1pkt(170 g)Castello Crumbly Blue juustoa
- 1pkt(150 g)valkohomejuustoa (esim. Kolatun Valma Brie)
Lisäksi
- 300gmansikoita
- 1rs(125 g)Pirkka pensasmustikoita
- 1/2-1rs(125 g)Pirkka vadelmia
- 1/2(220 g)syöntikypsää mangoa
- 1/2rs(à 500 g)Pirkka vihreitä rypäleitä
- 2-3kiiviä
- 1/2kurkkua
- 1/2prk(à 210 g)Pirkka Luomu appelsiinimarmeladia
- 100gPirkka cashewpähkinöitä
- vesikrassia ja versoja
Valmistus
30 - 60 min- Ota juustot lämpimään vähintään 1/2 tuntia ennen tarjoamista. Poista juustot pakkauksistaan ja pane laakealle tarjoilulautaselle.
- Pese marjat, hedelmät ja kurkku. Valuta huolellisesti. Leikkaa kiivit puoliksi tai tee niihin veitsellä sahalaitaiset koristekuviot. Kuori mango, leikkaa kivi irti ja paloittele. Voit tehdä mangosta koristeita pienellä piparkakkumuotilla. Leikkaa kurkku tikuiksi.
- Asettele marjat, hedelmät, kurkku ja keksit juustojen väleihin. Pane appelsiinimarmeladia ja pähkinöitä pieniin kulhoihin vadille. Koristele krassilla ja versoilla.
Tiesitkö että...
Kokoa juustolautaselle erilaisia juustoja, esimerkiksi 1 mieto juusto, 1-2 voimakkaamman makuista pidempään kypsytettyä juustoa sekä 1-2 homejuustoa.Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
hyvä juusto makoisa