Sillikonttori
Päivitetty 15.6.2021Uudessakaupungissa Suomen ainoa sillinjalostaja tuottaa vastuullisia silli- ja silakkaherkkuja.
Sillikonttori valmistaa Uudessakaupungissa vastuullisesti silli- ja silakkaherkkuja yli 40 vuoden kokemuksella. Sillikonttorin missio on yksinkertainen: palauttaa suomalainen sillinjalostus kunniaan tuomalla markkinoille parhaista raaka-aineista valmistettuja silli- ja silakkatuotteita.
Sillikonttorilla uskotaan, että erinomaisen maun takaamiseksi tuotantoprosessien on oltava lyhyitä ja raaka-aineiden puhtaita. Sillikonttorin käyttämä kotimainen silakka nostetaan Selkämereltä ja silli pyydetään vastuullisesti Pohjois-Atlantilta. Sillikonttori valvoo prosessia ja pääsee näin valitsemaan saaliista parhaat päältä.
Aina kun mahdollista, Sillikonttori käyttää kotimaisia raaka-aineita. Jos raaka-ainetta ei ole saatavilla Suomesta, Sillikonttori käyttää suomalaista yhteistyökumppania sen hankkimiseen. Mausteita ja reseptiikka Sillikonttorilta löytyy jokaiseen makuun, sillä perinteisten herkkujen rinnalla Sillikonttori kokeilee rohkeasti uusia makuja esimerkiksi Gin-katajasillin muodossa.
Lähituotannon ja kotimaisten raaka-aineiden lisäksi Sillikonttori huomioi ympäristön koko toiminnassa: Jätteet lajitellaan ja kierrätetään, ruokahävikki minimoidaan, veden- ja sähkönkulutusta seurataan ja energiatehokkuutta parannetaan pakkaamalla kuljetustynnyrit aina täyteen.
Lue lisää Suomessa valmistetuista herkullisista silli- ja silakkaherkuista.