• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Perinteinen lasimestarin silli

Perinteinen lasimestarin silli valmistetaan kokonaisista silleistä.
Perinteinen lasimestarin silli
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 157 kcal / 100 g

Ainekset

Mausteliemi

    • 2dlvettä
    • 1dletikkaa
    • 1dlsokeria
    • 10valkopippuria
    • 10maustepippuria
    • 2laakerinlehteä
    • 5neilikkaa

Tölkkiin

    • 1-2punasipulia
    • 1porkkana
    • (palapiparjuurta tai inkivääriä)

Valmistus

yli 60 min
  1. Poista silleistä sisälmykset ja liota yön yli runsaassa vedessä. Jos käytät kevytsuolattua silliä, sille riittää pelkkä huuhtominen. Kiehauta liemen ainekset ja anna jäähtyä.
  2. Huuhtele sillit ja kuivaa talouspaperilla. Fileoi, poista nahka ja leikkaa sillit noin 2 cm:n levyisiksi paloiksi. Lado sillipalat tölkkiin kerroksittain viipaloidun sipulin ja porkkanan kanssa. Kaada jäähtynyt mausteliemi päälle. Silli on valmista tarjottavaksi 2-3 vuorokauden kuluttua, mutta säilyy kylmässä pari viikkoa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 157 kcal655 kJ
  • Proteiinia7,24 g
  • Hiilihydraatteja8,8 g
  • Rasvaa10,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua
  • Köksätonttu17.12.2016

    Rasvasillistä tulee täydellistä, ah vie kielen mennessään. Todella hyvää!! Kerran kokeilin valmisfileistä, mutta ei likimainkaan niin maukasta. En toista kertaa ole kokeillut, enkä kokeile. Helppo tapa, mutta maku kärsi. Ei sovi minulle.

  • lensku777.12.2015

    aivan törkeän hyvää muulloinkin kun jouluna!