Perinteinen lasimestarin silli
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Perinteinen lasimestarin silli valmistetaan kokonaisista silleistä.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
2 pkt (n. 600 g) | tai |
Mausteliemi | |
---|---|
2 dl | vettä tai |
1 dl | etikkaa tai |
1 dl | sokeria tai |
10 | valkopippuria tai |
10 | maustepippuria tai |
2 | laakerinlehteä tai |
5 | neilikkaa tai |
Tölkkiin | |
1–2 | punasipulia tai |
1 | porkkana tai |
(pala | piparjuurta tai inkivääriä) tai |
Valmistus
yli 60 min
Poista silleistä sisälmykset ja liota yön yli runsaassa vedessä. Jos käytät kevytsuolattua silliä, sille riittää pelkkä huuhtominen. Kiehauta liemen ainekset ja anna jäähtyä.
Huuhtele sillit ja kuivaa talouspaperilla. Fileoi, poista nahka ja leikkaa sillit noin 2 cm:n levyisiksi paloiksi. Lado sillipalat tölkkiin kerroksittain viipaloidun sipulin ja porkkanan kanssa. Kaada jäähtynyt mausteliemi päälle. Silli on valmista tarjottavaksi 2–3 vuorokauden kuluttua, mutta säilyy kylmässä pari viikkoa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka kokonainen silli n250g MSC vakuumiHinta n. 2,50/kpl9,99/kg
- Pirkka etikka 500mlHinta 1,59/kpl3,18/l
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka valkopippuri 24g kokonainenHinta 1,19/kpl49,58/kg
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,85/kpl65,38/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Santa Maria Neilikka jauhettu, pussi 20gHinta 2,09/kpl104,50/kg
- Porkkana pesty SuomiHinta n. 0,16/kpl1,59/kg
- K-Menu etikka 1,5lHinta 1,39/kpl0,93/l
- Rajamäen perinteinen väkiviinaetikka 1,5lHinta 4,75/kpl3,17/l
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Santa Maria Valkopippuri kokonainen, pussi 24gHinta 2,09/kpl87,08/kg
- Meira Valkopippuri 34g kok pussiHinta 2,25/kpl66,18/kg
- Meira maustepippuri kokonainen 20gHinta 1,25/kpl62,50/kg
- Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23gHinta 2,09/kpl90,87/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Pirkka neilikka 25g jauhettuHinta 1,55/kpl62,00/kg
- Meira Neilikka 30g jauh pussi maustHinta 1,85/kpl61,67/kg
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Porkkana multa SuomiHinta n. 0,17/kpl1,69/kg
- Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Piparjuuri SuomiHinta n. 4,19/kpl27,95/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,4(16 arviota)
- yli 60 min3,7(12 arviota)
- yli 60 min3,7(34 arviota)
- yli 60 min4,7(48 arviota)
- yli 60 min4,1(32 arviota)
- yli 60 min3,6(53 arviota)
- yli 60 min4,3(3 arviota)
- yli 60 min4,3(75 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (49 arviota)
- Kokki31 vuosi sittenHerkkua myös muulloin kuin jouluna!
- Köksätonttu8 vuotta sittenRasvasillistä tulee täydellistä, ah vie kielen mennessään. Todella hyvää!! Kerran kokeilin valmisfileistä, mutta ei likimainkaan niin maukasta. En toista kertaa ole kokeillut, enkä kokeile. Helppo tapa, mutta maku kärsi. Ei sovi minulle.
- lensku779 vuotta sittenaivan törkeän hyvää muulloinkin kun jouluna!