Kuulas ja heleä iho myös talvella!

Kuulas ja heleä iho myös talvella!

Päivitetty 10.11.2020

Talvi tuo tullessaan suurimmat ihomuutokset. Näillä vinkeillä ihosi kiittää kylmän ilman, purevan tuulen, kuivan ja lämmitetyn sisäilman keskellä.

K-Citymarket-logo 680 x 50

Talvi tuo tullessaan suurimmat ihomuutokset

Kylmä ilma, pureva tuuli, kuiva ja lämmitetty sisäilma. Monelle se kuivaa ihoa vailla kesäistä heleyttä.

Jos ihon tasapaino kärsii, seurauksena on kuivia laikkuja ja kutisevia kohtia. Talvikutina on lievempää kuin talvi-ihottuma, johon liittyy myös näkyvää kuivuutta ja rohtumaa. Jos sinulla on lisäksi ruusufinni, huomaat luultavasti ihosi myös hilseilevän, kun se altistuu kylmälle ja kuivalle ilmalle.

Talvella on erittäin tärkeää vastata herkän ihon tarpeisiin oikeanlaisella ihonhoidolla.

Vahvista ihon luonnollista tasapainoa

Tähän vuodenaikaan iho tarvitsee ennen kaikkea kosteutta ja suojaa. Kannattaa valita voide, joka antaa lisäsuojaa ihon omilla kosteuttavilla ainesosilla. Ne tukevat luonnollista tasapainoa.

Valikoidut öljyt ja niiden sisältämä E-vitamiini tervehdyttävät ihoa.

Beetaglukaani tukee solujen uudistumista ja parantaa ihon kimmoisuutta. Ihon suojausmekanismit normalisoituvat ja kosteus pysyy ihokerroksissa.

Vähennä ja lyhennä suihkuja

Viihdytkö pitkään kuumassa suihkussa paukkupakkasilla? Talvella voi olla hyvä ottaa vain pikasuihkuja ja kokeilla kuumien suihkjen sijaan viileämpää vettä, koska lämmin vesi haihduttaa kosteutta kehosta.

Käytä pesuun kosteuttavaa suihkugeeliä tai pelkkää vettä. Muista, etteivät käsivarret ja sääret välttämättä kaipaa kovin paljon saippuaa. Vältä puhdasta saippuaa, joka voi kuivattaa ihoa.

Levitä suihkun jälkeen iholle täyteläistä, mietoa vartalovoidetta, joka imeytyy nopeasti, jotta voit pukeutua tahrimatta vaatteitasi. Rasvaa iho mielellään kahdesti päivässä etenkin kuivista kohdista, kuten sääristä ja käsivarsista.

Muista kädet

Käsien iho on lähes yhtä ohutta kuin kasvoissa. Käsienkin iho kärsii suurista lämpötilavaihteluista, kun siirryt kylmästä ulkoilmasta sisälle lämpimään ja toisin päin. Silti käsien kylmäaltistus jää usein vähälle huomiolle.

Onko ongelmasi kuiva, halkeileva iho käsissä? Hiero käsiin ravitsevaa käsivoidetta hyvissä ajoin ennen ulkoilua, jotta voide ehtii imeytyä.

HTH Skin Repair on erikoisvoide, joka suojaa ja hoitaa ihoa ikään katsomatta. Tutkitusti mieto perusvoide kosteuttaa ja normalisoi ihon suojamekanismeja. Se sisältää valikoituja öljyjä ja ihon omia luontaisia kosteustekijöitä.