Tomaattikeitto leipäkuoressa
Leipäkuoresta tarjottava kuuma keitto on näyttävä ruoka illanistujaisiin. Koverra keittoa varten yksi iso leipä tai jokaiselle ruokailijalle pienempi keittosämpylä.
Leikkaa leivästä kansi irti.
Koverra leivän sisus. Halutessasi voit suurustaa tomaattikeiton leivällä.
Paista koverrettua leipää 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia tai kunnes leipä on rapea ja kuivahtanut hieman.
Täytä leipä höyryävän kuumalla keitolla, viimeistele tuoreilla yrteillä ja tarjoa heti.
Koverretusta leipäkuoresta tarjottu keitto on illallispöydän katseenvangitsija. Valitse leiväksi pyöreä maalaisleipä, joka on helppo kovertaa. Leipäkuori kannattaa paahtaa uunissa, jolloin leipä ei pehmene heti keiton lisäämisen jälkeen. Tarjoa keitto kuitenkin heti annosteltuasi se leipäkuoren sisään. Voit hyödyntää koverretun sisuksen keiton suurustamiseen tai valmistaa kuivahtaneesta leivästä korppujauhoja.
Leipäkuoreen sopii helppo ja herkullinen tomaattikeitto. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa keiton myös tuoreista tomaateista. Mausteisten ruokien ystävä pyöräyttää puolestaan intialaisen tomaattikeiton. Lisää herkullisia tomaattikeittoja löydät reseptihaustamme.