• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Täytetty leipäReseptin teki kumppani

Täytetty leipä

Täytetty leipä sopii kevyeksi ateriaksi. Lado täytteeksi suolalihaa ja tomaatteja, ja viimeistele salaatinlehdillä ja juustolla.

  • 8 viipaletta
  • yli 60 min

Ainekset

8 viipaletta
    • 1(n. 400 g)kokonainen vaalea limppu

Täyte

    • 1prk(200 g)Crème Bonjour ruohosipuli -tuorejuustoa
    • 1/2pkt(à 300 g)Valio Salaneuvos 17 % -juustoviipaleita
    • 2isoa tomaattia
    • 1ps(100 g)Pirkka jääsalaattia

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa leivästä ohut pala kanneksi ja kaiverra loppu leipä ontoksi.
  2. Voitele leivän pohja ja kansi tuorejuustolla. Lado pohjalle puolet suolalihasta, viipaloiduista tomaateista, salaatinlehdistä ja juustoviipaleista. Tee vielä kustakin aineesta toiset kerrokset leipään. Paina aineksia leivän sisään, jotta kaikki kerrokset mahtuvat. Nosta kansi leivän päälle.
  3. Kääri täytetty leipä tiiviisti kelmuun, siirrä jääkappiin ja nosta päälle esimerkiksi painava leikkuulauta. Leivän tulee painua kunnolla.
  4. Tarjoa leipä eväänä viipaleiksi leikattuna.

Tiesitkö että...

Kuivata leivän sisus ja jauha korppujauhoksi.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua