Helsingin keskustassa on kauppa, joka yllättää: ”Meno kuin Imatralla ikään”

Helsingin keskustassa on kauppa, joka yllättää: ”Meno kuin Imatralla ikään”

Päivitetty 4.11.2020

Pieni K-Market on kuin kulmakunnan tietotoimisto, joka puuhaa samalla jouluvalaistusta lähipuistoon sekä tilaa vaikkapa takkapuita niitä tarvitseville.

K-Market-logo-680x50

Tämän enemmän ydinkeskustaan ei Helsingissä pääse. Erottajan rinteessä palvelevan K-Marketin ovi käy tiuhaan, kun lähitienoon väki käy hoitamassa päivittäisiä kauppa-asioitaan. Kauppias Tom Färd huikkaa tutuille asiakkaille tervehdykset ja jatkaa samalla hyllyjen täyttämistä.

Imatralta muuttanut työntekijäni hämmästeli, miten tämä yhteisö on kuin pieni kylä – saattaa jäädä Pohjois-Karjalankin meininki toiseksi, Färd naurahtaa.

Ennakkoluulot muka kylmistä ja etäisistä pääkaupunkiseudun asukkaista karisivat saman tien.

Färdin mukaan kauppa on kuin tietotoimisto, josta tullaan kyselemään, miten vaikkapa tietyömaa edistyy tai mitkä ovat alueen parhaat tärpit turistille. Pienen K-Marketin poikkeuksellisen lämmin tunnelma on kerännyt kiitosta niin asiakkailta kuin korttelin muilta yrittäjiltä.

Läheisestä kahvilasta käyvät joskus tiputtamassa meille avaimensa sulkemisaikaan, jotta heidän aamuvuorolaisensa pääsee sujuvasti seuraavana päivänä töihin, kertoo Färd.

KM Erottaja joulu fiiliskuva 680 x 300

Tänä talvena Färd saa toteutettua pitkäaikaisen haaveensa yhdessä korttelin muiden yrittäjien kanssa: kaunis Dianapuisto saa viimein jouluvalaistuksen. Pieni lähipuisto on tunnelmallinen, mutta talviaikaan kovin pimeä. Valot saadaan syttymään puistoon marraskuun aikana. Yhteistuumin toteutettu valaistushanke mahdollistaa puistossa myös joulunajan pienimuotoiset glögitarjoilut ohikulkijoille, mitä Färd kovasti odottaa.

Takkapuita ja pienmyllyn ryynejä

Tom Färd sai sysäyksen tulevaan ammattiinsa jo yläkouluikäisenä tet-harjoittelijana ruokakaupassa. 15-kesäisen pojanklopin työelämään tutustuminen sujui niin hyvin, että jo parin päivän kuluttua kauppias pyysi Färdiä jatkamaan töitä harjoittelun jälkeenkin.

Ruokakauppamaailma vei mukanaan. Nyt Färdillä on kaksi K-Marketia Helsingin keskustassa.

Helppo ja rauhallinen arki on se, johon meillä pyritään. Pienillä asioilla mennään, mutta ne ovat merkityksellisiä.

KM Erottaja joulu kauppias 680 x 300

Asiakastoiveita ropsahtelee jatkuvasti, kymmenkunta viikossa. Toiveet pyritään myös täyttämään, ja siitä kiitellään.

Laajasti luomu- ja lähituotteita, artesaanioluita, mystisiä maustekastikkeita ja pienmyllyjen ryynejä, Färd luettelee esimerkkejä poikkeuksellisen laajasta valikoimastaan, joka muovautuu koko ajan asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden pohjalta.

Ja nyt esimerkiksi myös takkapuita! Färd vielä lisää naurahtaen.

Helppo arki myös jouluna

Joulun lähestyessä juhlakauden toiveet luonnollisesti huomioidaan. Myymälästä löytyy kaikkea, mitä joulupöytään kaivataan. Sijainti ydinkeskustassa sanelee sen, että K-Market Erottaja on monille täydennyskauppa, jonka avulla vaivaton arki rullaa. Kauppa on lähellä ja monen matkan varrella, joten siellä on helppo piipahtaa nopeasti ja hakea vaikkapa sen unohtuneen tuotteen. Pienen kaupan laaja valikoima palvelee monenlaisia asiakkaita.

Meillä panostetaan siihen, että hektinen joulunaika pyörii miellyttävästi.

Jouluna suku herkuttelee yhdessä

Tom Färd aloittelee joulutunnelmaan valmistautumista jo hyvissä ajoin. Kuusenhavut ja ikkunoiden joulukoristeet saavat paikkansa ja myymälässä taustalle viritellään huolella suunniteltu joulunajan musiikki.

Jouluna myymälä on auki joka päivä. Kauppiasta ei myymälässä kuitenkaan tänä jouluna nähdä, sillä Färd lähtee pyhiksi pohjoiseen, Leville, jossa hänen sisarellaan on myös K-Market. Koko suku kokoontuu saman joulupöydän ääreen.

KM Erottaja joulu fiiliskuva 2 680 x 300

Färdillä on hyppysissään paras taito lihan oivalliselle kypsyysasteelle, minkä takia kinkunpaisto on vuodesta toiseen hänen vastuutehtävänsä.

Herkuttelulle on myös hetkensä:

Piparin päälle ohut persimonviipale sekä sini- tai valkohomejuustoa – toimii upeasti, Färd vinkkaa.

Katso Tom Färdin herkkuvinkki joulunaikaan >