Kauppias paikallisen lähituotebrändin kehittäjänä

Kauppias paikallisen lähituotebrändin kehittäjänä

Julkaistu 15.6.2020

K-Market Pyhäjärven kauppias Arto pitää tärkeänä tehtävänään suosia lähiseudun tuottajia.

K-Market-logo-680x50

"Parasta lähellä"

”Meille K-Market Pyhäjärvessä on erityisen tärkeää tehdä yhteistyötä paikallisten tuottajien kanssa. Meillä on tosi laadukas paikallinen vihannesten toimittaja. Paikalliselta perunaviljelijältä saamme hyvää perunaa ja paikalliselta lammasfarmarilta lammas- ja karitsatuotteita. Onpa lähistöllä myös ylämaan karjaa kasvattava tila, josta saamme erinomaista lihaa. Täällä on myös kolme isoa mansikkatilaa. Pohjois-Pohjanmaan maakuntajärvi Pyhäjärvi on suuri ja kalaisa. Siellä toimii paikallisia kausikalastajia, joten tuoretta kalaa, esimerkiksi herkullista muikkua, on meillä välillä hyvin tarjolla.

Asiakkaat ovat toivoneet meiltä paikallisia tuotteita, ja joillekin niistä olemme luoneet jopa ihan oman brändin. Pyhäjärvi Awesome on kehitelty K-Marketissa muutamien tuotteiden ympärille. Brändillä viestitään, että tuote on lähellä valmistettu. Olemme esimerkiksi kehittäneet juomatuotteita yhteistyössä Iso-Kallan Panimon kanssa.

Idea syntyi muutama vuosi sitten, kun erikoisolutbuumi oli alkamaisillaan. Olen itse oluiden ystävä ja pohdin, miten voisimme hyödyntää sen tosiasian, että meillä Pyhäjärvellä juotava lähdevesi on yksi Suomen puhtaimmista juomavesistä. Bingo, siitähän voisi tehdä olutta! Uskoin ajatuksen kaatuvan byrokratiaan, mutta eipä aikaakaan, kun rekka vei 1000 litran vesikontin lähdevettä panimolle ja siitä syntyi olutta. Pyhäjärvi Awesome -olut on jakelussa vain meillä ja käy tosi hyvin kaupaksi. Jokainen uusi erä on erilainen ja eri tavoin maustettu. Meillä on ollut esimerkiksi raikas Pyhäjärvi Beach olut, jossa oli mausteena appelsiininkuorta. Lisäksi Iso-Kallan Panimo tekee meille paikallisista mansikoista ja mustikoista Pyhäjärvi Awesome -mansikka- ja mustikkalimua.

Paikallisuuden ja omaleimaisuuden takia Pyhäjärvi Awesome -tuotteita viedään paljon tuliaisiksi ympäri maailmaa. On kyllä kiva nähdä, kun ihmiset postailee somessa kuvia vaikka Australiasta Pyhäjärvi Awesome -pullon kanssa.