Italialaisen raviolin alkulähteillä

Italialaisen raviolin alkulähteillä

Päivitetty 31.1.2018

Italiassa ruoka on kaiken keskipiste. Sanotaankin, että italialaiset elävät syödäkseen, eikä päinvastoin. Pääsimme tutustumaan Pirkka Parhaat -raviolien alkulähteille kauniiseen Vicenzan kaupunkiin.

Raviolien räätäli

“Tuorepastamme ovat kuin kotona tehtyjä, mutta vain vähän isommassa mittakaavassa”, arvioi Bertagnin pastatehtaan tuotekehittäjä Veronica Bedin. Määrätietoinen ja intoa puhkuva nuori nainen on työskennellyt yrityksessä neljä vuotta luomassa uudenlaisia makuelämyksiä. Italia on täynnä erilaisia ja erimuotoisia pastoja. Raviolit ovat täytettyjä munapastasta valmistettuja pastatyynyjä, ja niiden sanotaan olevan kotoisin Pohjois-Italiasta Veneton alueelta. ”

Raviolit täyte 1

”Meidän tehtävämme on liittää hieno historia tulevaan. Työni on gastronomian kehittämistä sekä sen yhdistämistä teknologiaan ja tuoteturvallisuuteen.”

Luota aitoihin makuihin

Italiassa luotetaan sesonkeihin ja lähiruoan kunnioittamiseen. ”Ravioliemme salaisuus on herkullisissa täytteissä. Raaka-aineet valitaan huolella mahdollisimman läheltä, ja niiden on läpäistävä tarkat laatukriteerit. Ravioliemme matka valmistuksesta kaupan hyllylle kestää parhaimmillaan vain viisi päivää ja suojakaasuun pakattuina ne säilyvät muutamia viikkoja”, Veronica kertoo.

Veronica kannustaa luottamaan aitoihin makuihin. ”Täyteläiset raviolit ovat itsessään niin herkullisia, että ne kaipaavat seurakseen vain tilkan oliiviöljyä tai nokareen voita. Vaihtelun vuoksi voi lisätä erilaisia kastikkeita tai yrttejä piristämään makumaailmaa.”

Raviolit täyte 2

Pirkka Parhaat –raviolit

Tuoreet valmisraviolit ovat nopeaa ruokaa, joiden keittoaika on vain 3–4 minuuttia. Pirkka Parhaat -ravioleja on tällä hetkellä tarjolla K-kaupoissa kolmea erilaista. Yhdessä on täytteenä täyteläisiä kantarelleja, toisessa suussa sulavaa ricottaa ja pinaattia sekä kolmannessa tomaattia, mozzarellaa ja basilikaa. Raviolien seuraksi sopii hyvin Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan.

Raviolit pöydässä

Lue Pirkka Parhaat AITO-liite tästä >>