Vuohenjuusto-sitruunaraviolitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vuohenjuusto-sitruunaraviolit

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Itse tehdyt raviolit vaativat aikaa, mutta palkitsevat tekijänsä upealla maullaan. Voit tarjota raviolit yksinkertaisesti oliiviöljyn ja parmesaanin kanssa, jolloin ravioleiden maku korostuu.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta

Taikina

300 g (n. 4 dl)
 
durumvehnäjauhoja
tai
1 tl
 
suolaa
tai
3
 
kananmunaa
tai
1 rkl
 
tai

Täyte

1–1 1/2 rs (150 g)
 
 
tai
maustamatonta tuorejuustoa
tai
1 ruukku (n. 15 g)
 
rucolaa
tai
1–1 1/2 tl
 
sitruunan raastettua kuorta
tai
ripaus
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Lisäksi

 
tai
 
tai

Ravintosisältö

Energia
973 kJ / 233 kcal
Rasva
7,2 g
josta tyydyttynyttä
2,7 g
Hiilihydraatit
31,1 g
josta sokereita
1,2 g
Proteiini
9,4 g
Suola
1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Sekoita munat ja öljy kulhossa. Lisää jauhot ja suola. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Jatka vaivaamista pöydällä molemmin käsin vielä noin 10 minuuttia, jotta saat taikinaan hyvän sitkon. Kääri taikina muovikelmuun ja siirrä noin puoleksi tunniksi jääkaappiin.

Sekoita tuorejuuston joukkoon hienonnettu rucola, sitruunan raastettu kuori ja mausteet. Täytteen määrä riippuu ravioleiden koosta, muodosta ja taikinan paksuudesta.

Muotoile taikinasta tanko. Jaa tanko 3–4 palaksi, jos käytät pastakonetta. Kauli taikinapalat hyvin ohuiksi levyiksi pastakoneella. Voit kaulia taikinan myös kaulimella. Kauli taikina tällöin 2 osassa.

Jaa täytettä kahdella lusikalla tasaisin välein taikinalevyn toiselle puoliskolle. Käännä päälle levyn toinen puolisko.

Leikkaa levy pieniksi neliöiksi esimerkiksi taikinapyörällä. Sulje ravioleiden reunat huolellisesti käsin painelemalla. Käytä apuna kylmää vettä. Voit tehdä myös pyöreitä (⌀ 3 cm) ravioleja. Nosta raviolit jauhotetulle tarjottimelle, peitä leivinliinalla ja siirrä jääkaappiin odottamaan kypsennystä.

Keitä ravioleja 2–3 minuuttia runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Raviolit ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan. Tarjoa oliiviöljyn ja parmesaanin tai haluamasi kastikkeen kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 10,35/kpl
    20,70/l
  • Chavroux vuohenjuusto 150g ranskalainen
    Hinta 4,15/kpl
    27,67/kg
  • Suomalainen Rucola 50g
    Hinta 2,95/kpl
    59,00/kg
  • Pirkka Parhaat maustettu ekstra-neitsytoliiviöljy sitruuna 250ml Pizzanpaistajat
    Hinta 5,99/kpl
    23,96/l
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Hinta 6,99/kpl
    34,95/kg
  • Mimi's Rucola verso 50g Suomi
    Hinta 2,99/kpl
    59,80/kg
  • Pirkka rucola 65g
    Hinta 1,49/kpl
    22,92/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,7 (31 arviota)

  • Arska
    4 vuotta sitten
    Laitoin maustamatonta tuorejuustoa noin 100g. Ekalla kerralla jäi täytettä yli eli ensi kerralla vähemmän reunoja ja enemmän täytettä. Oikein maukasta tuli!
  • Hmm
    4 vuotta sitten
    Paljonkos sitä maustamatonta tuorejuustoa tulee 🤔
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Hmm, maustamatonta tuorejuusto tulee 1-1 1/2 rasiaa (150 g).