Pirkka joulukukkien hoito-ohjeet

Pirkka joulukukkien hoito-ohjeet

Päivitetty 21.2.2019

Ensimmäisenä Suomessa K-ruokakaupat myyvät joulutähtiä, jotka ovat sekä Reilun kaupan että suomalaisen työn tulosta. Ostamalla Pirkka Reilun kaupan joulutähden teet hyvää!

Joulun aikaan suomalaiset suosivat erityisesti perinteisiä joulukukkia: hyasinttia, amaryllista ja joulutähteä. Ostamalla suomalaisia Pirkka joulukukkia luot kotiisi juhlatunnelmaa ja tuet samalla suomalaista kukkaviljelyä. Laadukkaista joulukukista on iloa pitkään, kun vaan muistat hoitaa niitä oikein.

Pirkka amaryllis 

amaryllikset

Pirkka amaryllis on kaksivanainen, kaunis ja perinteinen joulukukka, joka on kasvatettu Suomessa.

Hoito-ohje

Amaryllis viihtyy parhaiten huoneenlämmössä lämpimässä ja valoisassa paikassa. Kastele ruukkuun vähäisellä ja haalealla vedellä kohtuullisesti. Amaryllis saa hieman kuivahtaa kastelujen välillä. Liikakastelu on pahasta amarylliksen hoidossa.

Kukka avautuu hitaammin, mikäli amaryllistä pidetään huoneenlämpöä viileämmässä paikassa.

Älä säilytä hedelmiä amarylliksen lähettyvillä. 

Pirkka joulutähti

Pirkka Reilun kaupan joulutähti on kaunis ja perinteinen joulukukka. Joulutähden pistokas on kasvatettu Etiopiassa Reilun kaupan kukkatilalla ja viljelty täysikasvuiseksi Suomessa.

Pirkka joulutähti

Hoito-ohje

Joulutähti viihtyy parhaiten
huoneenlämmössä lämpimässä, vedottomassa ja valoisassa paikassa. Joulutähti on arka kylmälle ja vedolle. 

Altakastelu on suositeltavin, haalealla vedellä kohtuullisesti. Joulutähti saa hieman kuivahtaa kastelujen välillä. Joulutähti karistaa lehdet helposti, mikäli se on liian kostea. Älä säilytä hedelmiä joulutähden lähettyvillä.

Pirkka hyasinttiasetelma 

Hyasintti viihtyy valoisassa paikassa huoneenlämmössä tai viileässä. Lämpö edistää
värittyneiden nuppujen nopeaa aukeamista. Pirkka hyasintti on kasvatettu Suomessa.

hyasintit

Hoito-ohje

Hyasintti on sipulikukka ja sen vuoksi sitä tulee kastella niukasti, mutta säännöllisesti. Hyasintin kukkavarret kasvavat nopeasti pituutta, mikäli kastelu on ollut liian runsasta. Tällöin hyasintin kukkavarret voi tukea tukikepeillä tai leikata leikkokukaksi maljakkoon.

Hyasintin kukinta-aikaa saa pidennettyä, kun sen siirtää yöksi viileään paikkaan.

Kauniiseen joulukotiin