Parhaat viinit grilliruoalle

Parhaat viinit grilliruoalle

Päivitetty 27.9.2023

Suomalaiset nauttivat kesän mukanaan tuomasta grillikaudesta. Kesällä grillissä kypsyvät niin lihat, kalat kuin kasvikset – jokaisen makunystyröille jotain! Mutta millainen on paras grilliviini kesällä 2023? Katso listaus tästä ja poimi suosikkisi!

Viinin valinta riippuu grillattavista ruoista. K-Ruoka on koonnut kesään viisi toinen toistaan herkullisempaa grillimenua lihasta, kanasta, kalasta, kasviksista sekä täysin vegaanisena. Viiniposti kruunasi grillimenut parittamalla jokaisen kanssa sopivan viinin.

Grillikausi alkakoon!

Lihoille: El Coto Crianza

Katso grillimenu lihasta

Keskitäyteläinen punaviini, joka pehmeän mausteisuutensa vuoksi on omiaan grillikauden lihaherkkujen kyljessä! Tyylikäs El Coto on Espanjan myydyin Rioja-viini.

Kuiva ja keskihapokas, keskitäyteläinen ja keskitanniininen kokonaisuus, jonka aromit ovat Riojan crianza-tyylille ominaisesti samalla nuorekkaat ja helposti lähestyttävät, mutta tyylikkään paahteiset. Sopii kevyiden juustojen, makkaroiden ja pihvien kumppaniksi. Siis täydellinen grilliruokien kumppani.

Hinta 13,70 € €/0.75l

Lue lisää: El Coto Crianza

grilliviini el coto crianza 680x300

Kanalle: Tons de Duorum Rosé

Katso grillimenu kanasta

Portugalilaisen haalean lohenpunaisen roseviinin tuoksussa aromia hallitsevat punaiset marjat. Maku on tasapainoinen, hapokas ja pitkä. Tämä ihastuttava roseeviini on oivallinen ihan vain sellaisenaan seurustelun lomassa tai kanalle, salaateille ja aasialaiselle ruoalle.

Hinta 14,68 €/0.75l

Lue lisää: Tons de Duorum Rosé

Tons de Duorum Rosé 680x300

Kalalle: Kendermanns Classic Riesling

Katso grillimenu kalasta

Runsaan aromikas ja klassinen riesling, joka syntyy Pfalzin runsaan auringon alla saksalaisella osaamisella!

Vaalea vihertävänkeltainen viini tuoksuu persikoille, ananakselle, sitruunoille ja päärynälle. Suussa puolikuiva ja runsaan hedelmäinen kokonaisuus, jota runsaat hapot ryhdistävät mukavasti. Sopii niin K-Ruoan avokado-kylmäsavulohitartarin kylkeen kuin aasialaisen ja mausteisen ruoan kumppaniksi.

Hinta 10,99 €/0.75l

Lue lisää: Kendermanns Classic Riesling

grilliruoka Kendermanns Riesling Classic 2021 680x300

Kasviksille: Poggio al Tufo Rompicollo

Katso grillimenu kasvisruoalle

Vivahteikkaan yrttinen ja mehevä punaviini grillattujen kasvisherkkujen kaveriksi!

Toscanalainen Poggio al Tufo Rompicollo on hintaansa nähden poikkeuksellisen hyvä viini. Se kannattaa napata omaan ostoskoriin aikailematta, sillä tämä viini sopii mainiosti useammallekin ruokalajille, eritoten grilliherkkujen kylkeen.

Hinta 13,28 €/0.75l

Lue lisää: Poggio la Tufo Rompicollo

paasiaisviinit poggio 680x300

Vegaani ja luomu: Black Tower Hedgerow

Katso grillimenu vegaanille

Black Tower Hedgerow Organic on herttaisen puolikuiva luomu- ja vegaaniviini, jota sopii nauttia sellaisenaan viilennettynä tai esimerkiksi grillatun bataatin kanssa. Vaalean vihertävänkeltaisen saksalaisen viinin tuoksussa voi aistia runsaasti omenaa, päärynää ja kukkia. Suussa puolikuiva ja eloisan hapokas, jättäen kevyen suutuntuman – omiaan myös mausteisen aasialaisen ruoan kanssa!

Hinta 10,78 €/0.75l

Lue lisää: Black Tower Hedgerow

BT organic