Viinisuositukset kevättalveen 2019

Viinisuositukset kevättalveen 2019

Kevättalvella herkutellaan muun muassa pataruoilla ja juhlitaan ystävänpäivää. Katso Viinipostin ruokajuomasuositukset kevään 2019 erityisiin hetkiin!

Keväiset kasvisruoat

Kevättalvella kokeillaan kasvisruokia muun muassa suositun Vegaanihaasteen innoittamana. Kasvisruokien kanssa sopii yhteen esimerkiksi lempeän hapokas, kevyt mutta herkän aromikas saksalainen luomuvalkoviini. Kendermanns Organic sopii nautittavaksi niin kasvisruokien, salaattien kuin aasialaisen keittiön antimien kanssa.

Hinta 10,50 €/0.75l

Lue lisää: Kendermanns Organic

kevattalven viinit kasvisruoat 680

Kokkaa kasvisruokia:

Lämmittävät pataruoat

Paukkupakkasilla maistuvat erilaiset pataruoat. Toscanalainen Poggio al Tufo Rompicollo on hintaansa nähden poikkeuksellisen hyvä viini. Se kannattaa napata omaan ostoskoriin aikailematta, sillä tämä viini sopii mainiosti mehevien pataruokien kumppaniksi. Vivahteikkaan yrttinen ja mehevä punaviini kylmien iltojen pelastajaksi!

Hinta 12,98 €/0.75l

Lue lisää: Poggio al Tufo Rompicollo

kevattalven viinit pataruoat2 680

Hauduta mehevät padat:

Herkulliset blinit

Venäläisen keittiön yksi kuuluisimmista ruokalajeista ovat blinit, jotka ovat erityisesti kevättalven herkku. Panosta blinibileissä ja valitse blineille alsacelainen raikkaan hapokas valkoviini Domaines Schlumberger Riesling Les Princes Abbés. Nuorekas riesling on suussa kuiva sekä mineraalinen. Tasapainoinen kokonaisuus, jossa jälkimaku elää pitkään.

Hinta 20,79 €/0.75l

Lue lisää: Domaines Schlumberger Riesling Les Princes Abbés

kevattalven viinit blinit 680

Täydelliset blinit ja täytteet:

Kuplajuomaa ystävänpäivään

Sydänten juhlaan kuuluu herkuttelu ja hemmottelu. Kupliva rosee sopii ystävien kanssa kilistelyyn. Gancia Rosé Brut on omiaan, kun kaipaat kuplilta kaunista väriä ja rakennetta. Marjainen ja hedelmäinen kuohuviini jättää suuhun raikkaan, miellyttävän mansikkaisen muiston. Tarjoile kuohuvan kyljessä esimerkiksi pieniä tapaksia!

Hinta 11,49 €/0.75l

Lue lisää: Gancia Rosé Brut

kevattalven viinit brunssi1 680

Pientä suolaista ja makeaa:

Viikonlopun paras brunssi

Paras brunssi syntyy hyvästä seurasta ja suussa sulavista herkuista. Suomen ylivoimaisesti suosituin makea kuohuviini Gancia Asti Dolce on kuin suunniteltu brunssiherkkujen kylkeen: marjaherkut, kakut ja piiraat nauttivat Gancia Astin makeasta hedelmäisyydestä!

Hinta 12,28 €/0.75l

Lue lisää: Gancia Asti Dolce

kevattalven viinit ystavanpaiva 680

Miltä kuulostaisi klassinen cocktail Bellini lasin täytteenä? Makean raikkaassa juomassa yhdistyvät proseccon keveys, Veneton maaseudun kypsät persikat sekä muutama pisara villejä vadelmia. Canella Bellini on valmistettu 2/3 prosecco-kuohuviinistä ja 1/3 valkoisten persikoiden pyreestä. Kaunis väri on peräisin vadelmasta.

Hinta 3,99 €/0.2l

Lue lisää: Canella Bellini

kevattalven viinit brunssi2 680

Ihania brunssiherkkuja:

Kiinnostuitko viineistä? Haluaisitko oppia lisää ja osallistua tasting-tilaisuuksiin? Lue lisää Viinipostin sivuilta!