Pirkka Grillaa grillilautanen 2023 (1440 x 550)

Grillimenu x 5 – parasta grillattavaa

Päivitetty 15.4.2024

Mitä laitat grilliin grillijuhlissa tai ihan muuten vaan? Grillissä kypsyvät monenlaiset helpot ruoat niin lihansyöjien, kasvisruoan kuin kalan ystävien makuun. Mikä grillimenu sinulle maistuisi? Onneksi aina on hyvä sää grillata, joten kesän aikana ehtii kokeilla vaikka kaikki!

Helppo grillimenu

Grilliruokien kokkaamiseen ei tarvitse käyttää liikaa aikaa ja vaivaa! Erityisesti hampurilaiset ovat tosi helppoa grillattavaa ja niihin saa yhdistettyä paljon maukkaita makuja. Grillattavat kasvikset valmistuvat myös näppärästi ja sopivat hieman raskaamman grilliruoan kylkeen. Jälkiruoankin voi helposti valmistaa grillillä, herkut vain kääräistään folioon ja annetaan kypsyä. Näiden reseptien avulla onnistuu kokematonkin grillaaja!

Grillimenu lihasta

Tuoksuuko mikään enempää kesältä kuin grillissä tirisevä liha? Valitse menuun sopivasti erilaisia makuja ja laita lihan kaveriksi tarjolle kevyempiä kasviksia. Grillattavaksi sopivat niin porsas, nauta kuin lammaskin! Mausta lihat huolellisesti esimerkiksi mausteseoksilla tai marinadeilla. Jälkiruoaksi sopii kevyempänä vaihtoehtona grillatut hedelmät, jotka maistuvat ihanilta vaniljajäätelön kanssa.

Grillimenu kanasta

Kana kypsyy monen suomalaisen grillissä pitkin kesää, eikä ihme - se tuo vaihtelua lihaan ja siitä syntyy monia herkullisia grilliruokia! Kanasta saa grillillä ihanan mehevää ja erityisesti hyvin marinoituna kanaan saa lisättyä paljon makua. Tarjoile kanan lisukkeena raikasta salaattia, ruokaisuutta puolestaan tuovat grillillä valmistetut perunat.

Grillimenu kalasta

Grillattu kala on vakiinnuttanut asemansa suomalaisten grillimenuissa ja kala sopiikin hyvin grillattavaksi, kun haluat nauttia tuoreista ja maistuvista kalaruoista. Grillillä voi valmistaa kaloja monessa muodossa, mutta suomalaiset järvikalat maistuvat erityisen hyvältä grillattuna. Alkuruoaksi sopii todellinen kesäherkku silli, jota voi tarjota kauniissa kranssimuodossa, tai perinteiseen tapaan leivän kanssa. Tuo pöytään kalan kaveriksi raikasta salaattia. Jälkiruokana tarjotaan kaunis raparperikakku, jonka kanssa voi herkutella vaniljajäätelöllä.

Vegaaninen grillimenu

Monenlaiset vegaaniset herkut valmistuvat myös grillissä - eivätkä ne todellakaan ole pelkkiä kuivia kasviksia! Valmista tofusta vartaita, tee ihania ja maukkaita kastikkeita grilliruokien kylkeen tarjottavaksi ja pääruoaksi sopii ihanan mehevä vegaaninen hampurilainen. Kokoa vegaaninen grillimenu ja mässäile kesän parhailla vegeburgereilla.

Grillaa Pirkan tapaan!

Parhaat tuotteet ja tarvikkeet grillaukseen löydät helposti K-kaupastasi

Uudet ideat ja tutut luottoreseptit grillaukseen