Juustoportti luo suomalaisen juuston perinteitä

Juustoportti luo suomalaisen juuston perinteitä

Päivitetty 8.10.2018

Perheyritys Juustoportti on laadukkailla tuotteillaan luonut 50 vuoden ajan suomalaisen juuston perinteitä.

Juustoportin historia kulminoituu mustaan friisiläishieho Isabellaan. Tämä lehmä oli ensimmäinen rotuaan Etelä-Pohjanmaalla ja se hankittiin Keski-Kasarin tilalle Jalasjärvelle vuonna 1965. Isabellan tuottamat maitomäärät olivat merkittävästi suuremmat kuin mihin oli aiemmin totuttu. Myös maidon laatu oli juuston valmistukseen paremmin sopivaa. Isabellan tarina jäi elämään osana Juustoportin historiaa – siitä kaikki alkoi.

Juustoportti on kasvanut viidessäkymmenessä vuodessa pienestä maatilajuustolasta noin 150 henkeä työllistäväksi yritykseksi. Meijeritoiminta tapahtuu omassa meijerissä Jalasjärven keskustan tuntumassa. Olemme tuotantotekniikaltanne Suomen moderneimpia meijereitä.

Yrityksen toiminta perustuu jatkuvaan tuotekehitykseen, tuotteiden korkeaan laatuun sekä henkilökunnan osaamiseen. Juustoportti tunnetaan etenkin leipäjuustosta, mutta myös monista muista herkullisista tuotteista. Meijerissä pakataan lähimaidot ja piimät. Voit kirnutaan perinteisellä voikirnulla. Saman katon alla valmistetaan myös herkulliset AB-jogurtit, kermajuustot, salaattijuustot, mozzarellat ja kaikki hapanmaitotuotteet: kermaviilit, rahkat, smetanat ja creme fraichet.