Mallaskoski vie pohjalaiseen sielunmaisemaan

Mallaskoski vie pohjalaiseen sielunmaisemaan

Päivitetty 8.10.2018

Mallaskosken Panimon oluet valmistetaan perinnehiivaa käyttäen, käsityönä ja ilman säilöntäaineita.

Mallaskosken Panimon perustaja Johan Wallenius aloitti juomiensa valmistuksen vuonna 1921 vanhan pesutuvan nurkassa. Vuonna 1928 Wallenius päätti ostaa tontin lähellä mylvivän kosken rannalta ja rakentaa siihen Mallaskosken tehtaan. Tehtaassa alettiin valmistaa limonadi- sekä virvoitusjuomia ja etenkin ”hyväksi tunnettua” olutta, jota vietiin aina ulkomaille asti.

Vielä tänäkin päivänä Mallaskosken tummanpuhuvat oluet valmistetaan alkuaikojen perinnehiivaa käyttäen, samaisen hyisen kosken varrella, samaisella periksi antamattomalla elämänasenteella, käsityönä ja ilman säilöntäaineita.

Seinäjokelainen Mallaskosken panimo ammentaa inspiraationsa oluiden panemiseen pohjalaisen sielunmaiseman synkkyydestä. Mallaskoskella aurinko ei paista, elämä ei hymyile ja turha rupattelu ei kiinnosta.