Maukasta leipää yli sadan vuoden kokemuksella

Maukasta leipää yli sadan vuoden kokemuksella

Päivitetty 8.10.2018

Perheleipuri Salonen on vuonna 1905 perustettu perheyritys, jonka osaamisen ytimessä on maistuvan ruokaleivän valmistus.

Pitkän kokemuksen tuomalla ammattitaidolla leivotaan sekä perinteiset varsinaissuomalaiset tuotteet, että nykypäivän suomalaiseen ruokapöytään kuuluvat sämpylät ja palaleivät. Tuotevalikoima kattaa myös pitkot, wienerit, munkit ja suolaiset leivonnaiset. Laadukkaat tuotteet valmistetaan noin 120 leipomoalan ammattilaisen voimin.

Salosen historia kantautuu kauas Suomen syntyjuurille asti. Keisarinvallan aikana 1905 päätti tarmokas seitsenhenkisen perheen äiti Johanna Salonen perustaa leipomon. Tavoitteena oli palvella lähistön asukkaita ja samalla varmistaa leivän riittäminen omalle perheelle. Tiiliuunien lämmittäminen puilla ja taikinan teko aloitettiin aamuyöstä, jotta kuljetuksessa käytetyt käsikärryt voitiin jo varhain aamulla täyttää herkullisilla, vastapaistetuilla leivillä. Osa leivistä toimitettiin suoraan asiakkaille, osa myytiin torilla.

Vuosikymmenten myötä leipomon toiminta on kehittynyt ja laajentunut. Vankka osaaminen ja nykyaikainen leipomo koneineen ja laitteineen mahdollistaa laadukkaiden sekä turvallisten makuelämysten valmistamisen.