Pohjoisen Pulla-Pirtti tunnetaan rieskoistaan

Pohjoisen Pulla-Pirtti tunnetaan rieskoistaan

Päivitetty 8.10.2018

Pulla-Pirtti tunnetaan erityisesti Oulussa leivotuista rieskoistaan, mutta tätä nykyä myös ruisleivistä, limpuista ja vuokaleivistä.

Pulla-Pirtin tarina alkaa Oulun keskustasta vanhan perinneleipomon liiketilasta. Pulla-Pirtistä on sittemmin kasvanut perustamisestaan 1958 lähtien Pohjois-Suomen tunnetuin leipomo. Pohjoisen herkkuja leivotaan jo kolmannessa polvessa. Toiminnassa hyödynnetään mieluusti uusia leipomoalan käytäntöjä ja laitteita. Siksi Pulla-Pirtti on ollut historiansa aikana edelläkävijä monien leipomoteknologioiden käytössä.

Pulla-Pirtti tunnetaan erityisesti Oulussa leivotuista rieskoistaan, mutta tätä nykyä myös ruisleivistä, limpuista ja vuokaleivistä. Myös Pulla-Pirtin munkit, donitsit sekä Runebergin tortut ovat monen mielestä niitä ainoita oikeita. Tuotteisiimme tuodaan koko ajan uusia makuja niin Suomesta kuin vieraiden maiden ruokakulttuureistakin.

Leivonnassa käytetään mahdollisimman tuoreita ja lähellä tuotettuja raaka-aineita. Leivät ja leivonnaiset leivotaan lähimyllyn jauhoihin, jotka ovat peräisin Pohjois-Suomen viljasta. Samalla halutaan tukea alueellista työllisyyttä. Alallaan Pohjois-Suomen suurimpiin kuuluva leipomo työllistää tällä hetkellä noin 120 ammattilaista Oulun, Raahen ja Rovaniemen leipomoissa.