Satokauden menu nautiskelijalle
Päivitetty 25.9.2023Satokausi on täällä ja raaka-aineet ovat parhaimmillaan. Kokosimme sinua varten helpon kolmen ruokalajin illallisen, jonka avulla pääset nauttimaan kauden parhaista mauista. Tämä menu sopii loistavasti myös kasvissyöjälle.
Alkuruoka
Alkuruoaksi nautitaan raikasta porkkana-fetasalaattia. Salaatti saa raikkautensa omenasta ja mintusta. Raikkautta tasapainottamassa on fetajuustoa ja suolattuja pistaasipähkinöitä. Pääroolia näyttelee kotimainen porkkana, jonka voit höylätä kuorimaveitsellä hauskoiksi suikaleiksi.
Pääruoka
Pääruokana toimii halloumipelti, joka valmistuu näppärästi yhdellä pellillä. Kasvikset, kikherneet ja halloumi paahtuvat uunissa alle puolessa tunnissa. Tämän värikkään ja maukkaan annoksen kruunaa paahdettu valkosipulijogurtti.
Jälkiruoka
Jälkiruoka valmistuu syksyn herkullisimmasta hedelmästä, eli omenasta. Suolakinuski-uuniomena on parhaimmillaan, kun käytät hieman happamia kotimaisia omenoita. Lämpimien omenoiden ja suolakinuskikastikkeen kanssa sopii hyvin esimerkiksi vaniljajäätelö.