Herkullinen menu syksyn antimista

Herkullinen menu syksyn antimista

Päivitetty 25.9.2023

Syksy on kotimaisen ruoan parasta aikaa ja se tarkoittaa uutta sadonkorjuuta. Kokosimme sinua varten helpon kolmen ruokalajin illallisen, jonka avulla pääset nauttimaan kotimaisen sadonkorjuun parhaista antimista. Päärooleissa näyttelevät kotimainen kukkakaali, omena ja porkkana.

Alkuruoka

Alkuruoaksi nautitaan paahdettua kukkakaalikeittoa. Uunissa paahtaminen tuo kukkakaalikeittoon pähkinäistä makua ja keitto saa täyteläisyyttä kaurakermasta. Viimeistele annokset paahdetuilla kukkakaalipaloilla sekä hienonnetulla ruohosipulilla.

Paahdettu kukkakaalikeitto 680x300 (1)

Pääruoka

Kotimaiset omenat ovat nyt parhaimmillaan ja sen vuoksi pääruoaksi on tarjolla omenaista kanapataa. Omenainen kanapata on herkullinen viikonloppuruoka, joka maistuu erityisen hyvältä viilenevinä iltoina. Jos mahdollista, niin suosittelemme käyttämään hapahkoja omenoita.

Omenainen kanapata 680x300

Jälkiruoka

Mihin olisikaan ihanampi päättää illallinen kuin pellilliseen porkkanakakkua. Kanelilta maistuva kakku saa pinnalleen kunnon kerroksen kuorrutetta, eikä kakku lopu varmasti kesken. Kakun voi valmistaa näppärästi etukäteen ja säilyttää jääkaapissa.

Porkkanakakku, pellillinen 680x300

Ainekset kätevästi myös verkkokaupasta!