Maistuisiko uusi, herkullisen helppo tapa – Benecol-tuorejuusto

Maistuisiko uusi, herkullisen helppo tapa – Benecol-tuorejuusto

Päivitetty 17.3.2021

Uudessa terveysvaikutteisessa tuorejuustossa yhdistyvät kasvistanolin* tutkittu teho kolesterolin alentamisessa sekä täyteläinen koostumus. Benecol-tuorejuustoille on myönnetty Sydänmerkki.

Tuorejuustohylly on kuin ruoanlaittajan ja leipurin taivas, ja se tarjoaa paljon vaihtoehtoja myös leivän ja keksien pariksi arkeen ja herkutteluhetkiin. Monet tuorejuustot sisältävät kovia juustoja vähemmän rasvaa ja siten myös vähemmän tyydyttynyttä rasvaa, jota kannattaa välttää.

Uudessa Benecol-tuorejuustossa nautinnollinen maku ja täyteläisen kuohkea koostumus kohtaavat kasvistanolin kolesterolia alentavan vaikutuksen. Mikä parasta, voit nauttia herkkuhetkestäsi hyvällä omatunnolla, sydäntäsi hellien.

 • kolesterolia alentava tuorejuusto, jota voi käyttää kuten tavallista tuorejuustoa
 • sopii leivän päälle, ruuanlaittoon ja leivontaan
 • laktoositon
 • gluteeniton
 • ei keinotekoisia maku- tai säilöntäaineita
 • Sydänmerkki
 • makuina maustamaton, ruohosipuli ja valkosipuli
 • pakkauskoko 160g

BENECOL soft cheese kuvituskuva final

Benecol-tuorejuuston avulla saat päivittäisessä käytössä alennettua kolesteroliasi jo 2-3 viikossa. Benecol-tuorejuustot sisältävät kasvistanolia, ainutlaatuista ainesosaa, joka alentaa tehokkaasti kolesterolia. Kolesterolia alentavan päiväannoksen kasvistanolia saa 40 grammasta tuorejuustoa; 160 gramman rasia sisältää neljä päiväannosta.

Kolesterolimyyteille kyytiä - Viisi myyttiä ja faktaa korkeasta kolesterolista

Kiireisen arjen ja epäterveellisten houkutusten keskellä kolesteroli on ja pysyy ajankohtaisena suomalaisten elämässä: tutkimusten mukaan lähes 60% yli 30-vuotiaista on kohonnut veren kolesteroliarvo. Korkea kolesteroli ei näy eikä tunnu, joten sen vaikutuksia terveyteen voi olla vaikea havaita. Kolesterolin ympärille kietoutuu myös monia myyttejä liittyen siihen, mitä kohonnut kolesteroli tarkoittaa, mitä voi olla sen taustalla ja miten korkeaan kolesteroliin voi vaikuttaa.

Ihmisten tietous kolesterolista ja korkean LDL-kolesterolin vaikutuksista terveyteen on haalistunut tultaessa 90-luvulta tähän päivään. Omaan terveyteen voi onneksi vaikuttaa arjen valinnoilla. Tutustu yleisimpiin kolesterolimyytteihin ja lue vinkit, joilla pidät omat kolesteroliarvosi kunnossa.

MYYTTI #1: Olen vielä nuori, ei koske minua

Korkean kolesterolin voisi helposti luulla olevan vain varttuneempien vaiva, mutta tämä ei aina pidä paikkaansa. Noin puolella Euroopan väestöstä on kohonnut kokonaiskolesteroli (1). Tutkimusten mukaan monilla keski-ikäisillä, joiden ”huono” LDL-kolesteroli on kohonnut, on jo valtimotaudin merkkejä. Mitä aikaisemmassa vaiheessa kohonneeseen kolesteroliin reagoidaan, sitä parempi on pitkän ajan sydänterveysennuste (2,3).

Korkea kolesteroli voi olla myös perinnöllistä. Jos jollain perheenjäsenellä tai sukulaisella on kolesteroliongelma, kannattaa tarttua toimeen ja selvittää omat kolesteroliarvot.

MYYTTI #2: Vältän rasvaa, ei koske minua

Ei kannata luottaa siihen, että vähärasvainen ruokavalio suojaisi kolesterolivaivoilta – kolesteroliarvot voivat siitä huolimatta kohota. Kolesterolin alentaminen on hyvä aloittaa tarkastelemalla omia ruokavalintoja. Erityisen tärkeää on ymmärtää rasvojen laadun merkitys. Rasvat voidaan jakaa tyydyttyneisiin ja tyydyttymättömiin, ja niiden oikea suhde voi vaikuttaa myönteisesti kolesteroliarvoihisi ja kokonaisterveyteesi.

Esimerkiksi kerma, täysmaito, kovat juustot, voi ja muut meijerituotteet sisältävät tyydyttyneitä eli kovia rasvoja. Kun niitä syö harvemmin, kolesteroliarvot voivat liikkua parempaan suuntaan. Pehmeät, monityydyttymättömät rasvat ovat sydänterveyden kannalta parempia. Niitä saa monista herkullisista ruoista: ruokalistalla kannattaa olla rasvaista kalaa, kuten lohta ja silakoita sekä pähkinöitä, siemeniä ja kasviöljyjä sekä niistä valmistettuja levitteitä. Näin voi nautiskella elämästä ja saada vaihtelua ruokavalioon.

MYYTTI #3: Liikun ja treenaan, ei koske minua

Säännöllinen liikunta voi lisätä ”hyvän” HDL-kolesterolin määrää. Pelkkä treenaaminen ei kuitenkaan ole takuuvarma keino pitää kolesterolia kurissa. Sen rinnalle tarvitaan terveellinen ruokavalio. Ei siis anneta viiden kilometrin lenkin olla hukkareissu – jo muutama helppo muutos ruokavalinnoissa auttaa pienentämään korkean LDL-kolesterolin riskiä.

MYYTTI #4: Tuntisin kyllä, jos minulla olisi korkea kolesteroli

Moni uskoo, että korkea kolesteroli aiheuttaa omaan oloon tai terveyteen muutoksia, jotka ihminen pystyy itse havaitsemaan. Näin ei kuitenkaan ole, sillä kohonnut kolesteroli ei yleensä aiheuta näkyviä oireita.

Kolesteroliarvot selvitetään verikokeella. Korkea kolesteroli on sepelvaltimotaudin riskitekijä. Maailman sydäntaudeista kolmannes johtuu korkeasta kolesterolista (1). Sen vuoksi on tärkeää selvittää omat kolesteroliarvot ja seurata niitä yhdessä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.

MYYTTI #5: Kaikki kolesteroli on pahasta

Keho tarvitsee tietyn määrän kolesterolia esimerkiksi hormonien tuotantoon ja solujen rakennusaineeksi. Elimistö pystyy kuitenkin itse valmistamaan tarvitsemansa kolesterolin, joten sen riittävyydestä ei tarvitse kantaa huolta.

Myytteihin liittyvät lähteet:

 1. World Health Organisation. Raised cholesterol. https://www.who.int/data/gho/data/themes/topics/topic-details/GHO/ncd-risk-factors [Lainattu huhtikuussa 2020]
 2. Brunner FJ, Waldeyer C, Ojeda F, et al. Lancet. 2019; 394(10215): 2173–2183
 3. Fernández-Friera L, Fuster V, López-Melgar B, et al. J Am Coll Cardiol 2017; 70(24): 2979–2991

Tiesitkö tämän Benecol-brändistä?

Maailman ensimmäinen kolesterolia alentava elintarvike, Benecol-margariini, tuotiin Suomessa markkinoille 16.11.1995. Samalla luotiin kokonaan uusi kolesterolia alentavien terveysvaikutteisten elintarvikkeiden tuotekategoria. Benecol-brändin uraauurtava matka suomalaisesta innovaatiosta maailmanlaajuiseksi kuluttajabrändiksi on oikea suomalainen menestystarina.

Benecol-tuotteiden sisältämän kasvistanolin teho on todistettu yli 80 tieteellisessä tutkimuksessa. Osoituksena vahvasta tutkimusnäytöstä kasvistanoliesteri on hyväksytty osaksi lukuisia kotimaisia ja kansainvälisiä sydän- ja verisuonitautien riskitekijöiden alentamiseen tähtääviä hoitosuosituksia. Lisäksi Benecol-tuotteiden markkinoinnissa on lupa käyttää EU-komission myöntämää vahvaa terveysväitettä, joka on hyväksytty vain muutamalle elintarvikkeen ainesosalle.

Muista siis yksi helppo tapa alentaa kolesterolia – Benecol!

Lue lisää tuotteista benecol.fi-sivuilta

*Kasvistanoliesteri alentaa kolesterolia. Korkea kolesteroli on sepelvaltimotaudin riskitekijä.

Kokeile reseptissä