Tässä ovat kesä-Suomen viehättävät eväsretkipaikat – hiekkadyynejä ja luonnon rauhaa

Tässä ovat kesä-Suomen viehättävät eväsretkipaikat – hiekkadyynejä ja luonnon rauhaa

Julkaistu 31.5.2021

Pakkaa eväskoriin pientä naposteltavaa, kylmää Corona-olutta ja tee retki kesäisen Suomen lumoaviin luontokohteisiin.

Olutbrändi Coronan kahdeksanosaisessa Free Range Human –videosarjassa seurataan ihmisiä, jotka ovat valinneet tavanomaisesta poikkeavan ulkoilmaelämän mitä uskomattomimmissa luontoparatiiseissa ympäri maailman. Luontohelmiä löytyy kuitenkin myös lähempää. Oletko jo tutustunut näihin suomalaisiin luontokohteisiin, jotka esittelimme aiemmin?

Suomen kaunis luonto hemmottelee retkeilijää upeilla kohteillaan erityisesti kesäaikaan. Miltä kuulostaisi eväsretki metsän rauhoittavassa syleilyssä tai piknik rantakalliolla? Nappaa eväskori matkaan ja tutustu kesä-Suomen kiehtoviin luontoparatiiseihin.

Hengähdä metsän siimeksessä

Nuuksion kansallispuisto Espoossa tarjoilee retkeilijälle kiireetöntä luonnon rauhaa. Nuuksiossa riittää järviä, metsiä ja kallioita ihailtavaksi. Hyvin merkityistä retkeilyreiteistä löytyy jokaiselle jotakin. Yön yli viihtyvä vuokraa tentsilen, puiden väliin kiinnitettävän telttamaisen majoitteen, ja nauttii Suomen valoisasta kesäyöstä ikimuistoisella tavalla.

Päiväretkikohteeksi sopii myös vähän tuntemattomampi Valkmusan kansallispuisto Kymenlaaksossa. Pitkospuut mutkittelevat koskemattoman suomaiseman läpi, matkan varrelta löytyvästä lintutornista voi puolestaan tähyillä alueen monipuolista linnustoa. Tulentekopaikalle sopii pysähtyä paistamaan vaikka makkaraa samalla raikkaasta ulkoilmasta nauttien.

Levitä piknikviltti hiekkarannalle

Porin Yyterin upeat hiekkarannat ovat kenties Suomen tunnetuimmat. Yli kuuden kilometrin pituinen rantaviiva houkuttelee auringonpalvojia ja kesäpäivän paistattelijoita ympäri Suomen. Levitä piknikviltti Yyterin pehmeälle hiekalle ja viilennä paahteista kesäpäivää Corona-oluella. Pakkaa eväskoriin myös muutama limeviipale. Pullonsuuhun pujautettu lime kruunaa kesäisen juomanautinnon.

Myös Hangon Tulliniemen rannan hiekkadyynit ihastuttavat kesäretkeilijää. Erityisesti vesiurheilun ystävät viihtyvät Tulliniemessä, sillä tuulinen ranta tarjoaa otolliset olosuhteet esimerkiksi purjelautailuun. Rantaviivaa riittää, ja keskipäivän auringolta voi vetäytyä piiloon viereisille kallioille.

Sukella saaren syvyyksiin

Pakkaa eväsreppu täyteen herkkuja ja vietä kesäpäivä hurmaavassa saaressa. Helsingin Tervasaari hemmottelee eväsretkeilijää. Viehättävällä puistoalueella tai vehreällä nurmikentällä kelpaa istua vaikka vähän isommallakin porukalla. Kruununhaan edustalla sijaitsevaan saareen on helppo mennä: venettä ei tarvita, sillä paikan päälle voi kävellä tai vaikka pyöräillä pitkin pengertietä.

Porvoossa pääsee ihastelemaan Suomenlahden ulkosaariston upeita maisemia: Emäsalon eteläisessä kärjessä sijaitseva Varlaxudden on kokemisen arvoinen luontokohde, jossa merituulen tuoksuisilla rantakallioilla voi paistatella päivää ja tulentekopaikalla nautiskella retkieväitä. Emäsalon saareen pääsee kätevästi pitkin siltaa.