Viisi vinkkiä uuden Fredman Carita® Bio keittiöliinan käyttöön kodin askareissa

Viisi vinkkiä uuden Fredman Carita® Bio keittiöliinan käyttöön kodin askareissa

Päivitetty 23.2.2021

Ammattikeittiöissä jo ikoniksi muodostunut Fredman Carita® bio keittiöliina tulee vihdoin kuluttajien saataville. Puukuitupohjainen keittiöliina sopii niin ruoanlaittoon kuin siivoustuotteeksi kotikeittiössä.

Uusi Fredman Carita® Bio keittiöliina sopii kätevästi ruoanvalmistukseen, sillä se on elintarvikekelpoinen, hajusteeton ja valmistettu ilman vaarallisia kemikaaleja. Lisäksi se on 100-prosenttisesti biohajoava, joten sen voi laittaa käytön jälkeen biojäteastiaan.

Keittiöliina on erittäin monikäyttöinen ja sopii siksi erilaisiin tarpeisiin. Keräsimme viisi vinkkiä, miten Fredman Carita® bio keittiöliinaa kannattaa hyödyntää kodin askareissa.

Kokeile keittiöliinaa esimerkiksi näin:

  1. Ruoanlaitossa keittiöliinalla voi korvata muovikelmun hedelmien ja voileipien kääreenä. Se käy taikinan kohotukseen, jugurtin tai kastikkeiden siivilöimiseen ja salaatin kuivattamiseen. Voit käyttää liinaa myös keittiöpyyhkeen tapaan, sillä sitä voi pestä ja kuivattaa monta kertaa. Kokeile myös pyyhkiä liha tai kala liiasta kosteudesta, höyryttää kasvikset tai käyttää kuorinta-apuna tiskialtaan pohjalla.
  2. Siivouksessa keittiöliina on oiva väline, kun haluat pyyhkiä rasvaisia paikkoja kuten keittiötasoja tai uunia. Hyvän imupinnan ansiosta sillä voi myös kiillottaa tahrattomiksi viinilasit, aterimet, ikkunat ja peilit!
  3. Kokeile liinaa vauvanhoitoon. Kertakäyttöinen liina sopii mainiosti pukluliinaksi, ruokalapuksi tai kasvojen ja käsien pyyhintään sottaisen hetken jälkeen.
  4. Oletko viherpeukalo? Kuituliina sopii myös keväiseen kasvien hoitoon. Harsomainen rakenne auttaa idätyksessä ja hallansuojana.
  5. Kirsikkana kakun päällä liinan voi ottaa myös mukaan saunareissulle. Varsinkin kyläillessä liina ajaa minipyyhkeen tai jopa istuinsuojan asiaa!

Aito ja alkuperäinen kuituliina lanseerattiin jo vuonna 1988. Se on siis testattu ja tykätty tuote pitkältä ajalta. Kuituliina on suomalaisten keittiöammattilaisten arvostama täydellinen työväline. Nyt se saapuu kauppojen hyllyille keittiöliinana. Carita® Bio keittiöliina löytyy samalta ruoanlaitto- ja säilytysosastolta kuin leivinpaperit. Fredman biokeittioliina kuvitus 680x350px

Vastuullinen valinta kotikeittiöön

Fredman on suomalainen perheyritys ja keittiöliina tehdään Suomessa, Fredmanin Rauman tehtaalla. Sillä on kotimaisuudesta kertova Avainlipputunnus. Tehtaalla käytetään uusiutuvaa energiaa eikä tuotannossa synny juuri lainkaan jätettä.

Puukuitupohjainen, vuosikymmenten kehitystyön tuloksena syntynyt Fredman Carita® Bio keittiöliina on FSC®-sertifioitu eli siinä käytetyt raaka-aineet on saatu vastuullisesti kasvatetuista metsistä.

Biohajoava keittiöliina on siis vastuullinen valinta jokaiseen kotiin!

Tutustu myös ekologisiin Fredman Eko paistopusseihin!

Carita® Bio keittiöliina K-Ruoka verkkokaupasta