Hei Suomi - tapaa kaupungin uusi teurastaja!

Hei Suomi - tapaa kaupungin uusi teurastaja!

Päivitetty 30.4.2021

Ruokavallankumous on täällä! The Vegetarian Butcher tarjoaa tuotteita, jotka ovat tehty lihan ystäviltä toisille lihan ystäville.

“Ruokavallankumous on täällä! The Vegetarian Butcher tarjoaa tuotteita, jotka ovat tehty lihan ystäviltä toisille lihan ystäville.”

  • Jaap Korteweg, The Vegetarian Butcher -yrityksen perustaja

The Vegetarian Butcher kokki kuvituskuva 680X350

The Vegetarian Butcher on uusi brändi, joka tuo markkinoille herkullisia kasvipohjaisia tuotteita. Laajalla valikoimallaan, johon kuuluu nostalgisia suosikkeja lihan ystäville, The Vegetarian Butcher pyrkii maailman suurimmaksi teurastajaksi. Lihan ystävä ja brändin perustaja Jaap Korteweg avasi ensimmäisen kasvisteurastamonsa vuonna 2010 Haagissa, Alankomaissa, ja nykyään brändiä myydään yli 30 maassa. Suomessa brändi on nyt lanseerannut viisi innovatiivista kasvipohjaista tuotetta: Unbelievabull Burger, Big Bangers, Magic Mince, Chickened Out Chunks ja Lucky Nuggets.

Magic Mince

Tee ruokailuhetkistäsi taianomaisia! Kasvipohjainen Magic Mince sopii monenlaisiin ruokiin, joten anna sen tehdä taikojaan spagetti bolognesessa, lasagnessa tai quesadillojen täytteenä. Tämä lihaisanoloinen ihme on yhtä monipuolinen kuin jauheliha, ja sen koostumus pysyy kiinteänä myös kastikkeissa.

Big Bangers

Oletko sinä tyyppi, joka haluaa ajatella isosti? Hienoa! Haluamme esitellä sinulle Big Bangers -makkaramme. Nämä mehukkaat ja maukkaat komistukset toimivat yhtä loistavasti perunamuusin ja kastikkeen kanssa kuin lihaiset makkarat. Ne ovat myös herkullisia grillattuna. Pätkä historiaa: Tiesitkö, että Konrad Adenauer keksi ensimmäisen kasvismakkaran vuonna 1918? Hän kutsui sitä nimellä Friedenswurst eli rauhanmakkara. Nostetaan malja sille!

Lucky Nuggets

Täydellinen suupala, mahtava maku – The Vegetarian Butcher on ottanut kananugetit haltuunsa ja tehnyt niistä vegaanisia herkkuja! Voit nauttia näitä kullanruskeita namipaloja ilman syyllisyydentunnetta. Kananugettien keksijä ja mies nokkimisjärjestyksen huipulta professori Robert C. Baker hyväksyisi varmasti nugettimme. Lucky Nuggetseista kelpaa viserrellä laajemminkin, sillä ne ovat kaikkea, mitä niiden sanotaankin olevan. Pidä kiirettä, ettet jää ilman – kohta ne lentävät kauppojen hyllyiltä!

Unbelievabull Burger

Mehevä ja maukas, täydellinen yhdistelmä erilaisia täytteitä – mikään ei ole parempaa itsensä hemmottelua kuin kunnon hampurilainen. Unbelievabull Burger -purilaisemme suojelee tavallista hampurilaista tehokkaammin ympäristöä, sillä sen valmistuksessa tarvitaan vähemmän maata, soijapapuja ja fossiilisia polttoaineita. Se vähentää burgereiden CO2-päästökerrointa 7 yksiköllä. Nämä suussasulavat burgeripihvit voidaan tarjota sämpylän välissä tai lämpimän aterian lisukkeena. Jotkut sanovat, että se on ammattitaitoa, me sanomme: "Unbelievabull, johan maistuu hyvältä!"

Chickened Out Chunks

Tämä ikuinen arvoitus on aiheuttanut paljon riitoja aikojen saatossa: kumpi oli ensin, muna vai kana? Olipa oikea vastaus kumpi hyvänsä, olemme pystyneet luomaan saman mahtavan maun käyttämättä kanaa tai munia! Jotkut väittävät näiden kanaa jäljittelevien chunks-palojen maistuvan enemmän kanalta kuin aito kana. Chickened Out Chunks -palamme ovat sataprosenttisen vegaanisia ja The Vegetarian Butcherin lippulaivatuote. Ne ovat kasvipohjaisen gastronomian seuraava iso juttu!

TVB K-media kuvituskuva w680 Vuosikymmen sitten, maailman eläinpäivänä 2010, 9. sukupolven maanviljelijästä Jaap Kortewegista tuli teurastaja. Siirtyminen viljelijästä teurastajaksi ei kuitenkaan ollut ainoa muutos hänen elämässään - hänestä tuli myös kasvissyöjä. Sikainfluenssan puhkeaminen Alankomaissa vuonna 1998 vaikutti Jaapin päätökseen lopettaa eläinten lihan syöminen. Jaap alkoi kuitenkin kaivata lihan makua niin paljon, että halusi löytää jotain tyydyttämään himonsa ilman, että hänen piti syödä eläimiä. Tämä käynnisti Jaapin tavoitteen luoda uusia kasvipohjaisia tuotteita, jotka tarjoaisivat saman tyydyttävän kokemuksen kuin liha.

Yhdessä tiiminsä, menestyneiden kokkien kanssa Jaap kehitti muutaman vuoden kuluttua innovatiivisen ja laajan teurastajan valikoiman – erityisesti lihan ystäville. Ykköstavoitteena oli antaa ihmisille mahdollisuus jatkaa suosikki liharuokien nauttimista luopumatta mausta tai tekstuurista. Se on edelleen hänen ykköstavoitteensa.

”Henkilökohtainen tehtäväni on aina ollut luoda kasvipohjaisia tuotteita, jotka maistuvat vähintäänkin yhtä hyviltä kuin eläinvastineet. Monet ihmiset tietävät, että heidän pitäisi syödä vähemmän lihaa, mutta he eivät yksinkertaisesti voi elää ilman sitä sen maun ja tekstuurin vuoksi, mutta myös eläinten lihaan liittyvien perinteiden vuoksi. Tuotteillamme olemme luoneet kokonaan uuden sukupolven kasvipohjaisen proteiinin, jolla on tuttu maku, rakenne sekä ulkomuoto, jotta lihan ystävät eivät jää mistään paitsi", Jaap selittää.

Koe The Vegetarian Butcher ja liity mukaan ruokavallankumoukseen!