Vartissa valmis - voiko keiton tekeminen olla helpompaa?

Vartissa valmis - voiko keiton tekeminen olla helpompaa?

Tekeekö mielesi kalakeittoa, lihakeittoa, nakkikeittoa, broilerikeittoa tai kasviskeittoa? Lämmin keitto syntyy todella näppärästi Apetit Kotimainen Peruna & Keittokasvisten avulla.

Apetit Kotimainen Peruna & Keittokasvis on loistava erilaisten keittojen valmistuksessa. Pakasteesta löytyvä pussi sisältää perunaa, porkkanaa, lanttua ja purjoa. Lisäaineita tuotteessa ei ole. Kaikki raaka-aineet ovat valmiiksi kuorittuja ja pilkottuja, joten keiton valmisteluun ei menee montaa minuuttia. Keitä pussin sisältöä noin 15 minuuttia ja lisää sitten valitsemasi raaka-aine, eli esimerkiksi kala tai nakit, sekä maun mukaan mausteita ja keitä kunnes lisätty raaka-aine on valmis.

Keiton teon tekee todella helpoksi se, että perunat ovat muiden keittokasvisten tapaan käyttövalmiita. Usein sanotaan, että perunoita ei kannata pakastaa. Sanotaan, että raakoja perunoita pakastaessa niiden rakenne heikkenee ja väri saattaa muuttua ikävästi. Tämä voi pitää paikkansa kotipakastuksessa, mutta Apetitin pakastekasvisten valmistuksessa kasvispalat jäähdytetään ensin kylmiksi, jonka jälkeen pakastus tehdään nopeasti ja tehokkaasti. Kasvikset leijuvat pakastuksessa noin -30-asteisessa ilmassa irtonaisina, ja ne pakastuvat läpikotaisin nopeasti - vain muutamissa sekunneissa. Nopean pakastusprosessin jälkeen tuotteita säilytetään tehtaalla -25 – -27 asteessa, eli huomattavasti kotipakastinta kylmemmässä lämpötilassa. Siksi myös Apetitin pakastetun perunan maku on hyvä.

Kätevä, monipuolinen ja suomalainen

Höyryävän kuuma keitto lämmittää kylmänä talvipäivänä. Isosta Peruna & Keittokasvis -pussillisesta syntyy isollekin porukalle riittävästi ruokaa. Jos syöjiä ei ole montaa ja keittoa jää yli, laita koko kattila jääkaappiin, ja seuravana päivänä ruoka on lämmitystä vaille valmis. Apetit Kotimainen Peruna & Keittokasviksista syntyvät helposti erilaiset keitot, mutta tuotetta voi käyttää myös laatikoiden valmistukseen. Pussi sisältää valmiiksi montaa eri kasvista, joten ruoasta tulee automaattisesti monipuolinen. Tuote on ollut markkinoilla jo yli kymmenen vuotta ja vuosien varrella helpottanut monen suomalaisen terveellisen arkiruoanlaittoa. Apetit Kotimainen Peruna & Keittokasvis sisältää ainoastaan suomalaisia raaka-aineita ja tuotetta löytyy myös luomuna.

Kotimaisempaa ei saa!

Apetit tuotteissa käytetään sinisen väristä Kotimainen-merkkiä. Tämä merkki on Apetit-kasvistalon oma kotimaisuuslupaus, joka takaa, että Apetit-tuotteen kasvikset ovat 100% kotimaisia ja tuotteen muut ainesosat Hyvää Suomesta -vaatimusten mukaisia. Apetitin tuotteissa käytetään mahdollisimman paljon Apetitin sopimusviljelijöiden Vastuuviljely-periaatteilla kasvattamia avomaan kasviksia. Viljely tapahtuu pääasiallisesti sadan kilometrin säteellä Säkylän pakastetehtaalta, jolloin kasvikset päästään pakastamaan sadonkorjuun aikana tuoreena.

Pellolta pöytään

Maistuvien ja helppokäyttöisten pakastekasvisten tarina alkaa pellolta. Kestävästi viljellyn, maukkaan ja ravintorikkaan kasvispakasteen takana on paljon työtä, joka on aloitettu jo sopimusviljelijän luona valitsemalla oikeat lajikkeet ja viljelyyn sopivat peltolohkot. Tarkalla valintaprosessilla halutaan taata paras mahdollinen kasvupaikka ja kasvuolosuhteet. Näin kasvis kasvaa maukkaaksi ja ravintoarvoiltaan mahdollisimman monipuoliseksi. Apetit kehittää viljelymenetelmiä jatkuvasti omalla Räpin koetilallaan.