Tutustu vastuullisuusmerkkeihin

Pirkka-sarjasta löytyy runsaasti vastuullisuusmerkittyjä tuotteita, ja niiden määrä kasvaa jatkuvasti. Pirkka tuotteista löydät esimerkiksi EU:n luomutunnuksella varustettuja tuotteita, Joutsenmerkittyjä eli Pohjoismaisen ympäristömerkin saaneita tuotteita, Hyv'ää Suomesta- ja Avainlippumerkillä varustettuja tuotteita sekä Reilun kaupan tuotteita.

Tutustu merkkeihin viemällä hiiren osoitin kuvan päälle – löydät ne helposti seuraavalla kauppareissullasi!

 

 

Muita K-ruokakaupoissa käytössä olevia vastuullisuusmerkkejä

Sirkkalehtimerkki Sirkkalehtimerkki

Kotimaiset Kasvikset ry:n sirkkalehtimerkki on suomalaisten puutarhatuotteiden – vihannesten, marjojen, hedelmien, kukkien sekä taimistotuotteiden – ja ruokaperunan tuotemerkki. Sirkkalehtimerkki takaa tuotteen sataprosenttisen kotimaisuuden. Tunnusta tuotteissaan käyttävät viljelijät ja pakkaamot ovat sitoutuneet noudattamaan Laatutarha-ohjeistoa, jossa kiinnitetään erityisesti huomiota tuotannon ympäristövaikutuksiin, henkilöstön hyvinvointiin ja tuotteiden turvallisuuteen. Sirkkalehtimerkkiä saa käyttää vain ekstra- tai ykkösluokan tuotteissa.

Design_From_Finland_merkki

Design from Finland -merkki

Design from Finland -merkki voidaan myöntää tuotteelle tai palvelulle, joka on muotoiltu
Suomessa, ja voidaan osoittaa että yritys on investoinut suomalaiseen muotoiluun. Tuote voi olla valmistettu Suomessa tai ulkomailla. Merkin käyttöoikeuden myöntää Suomalaisen Työn Liitto.

 

svj

Sinivalkoinen jalanjälki

Sinivalkoinen jalanjälki -tunnus on K-kaupoissa tuhansien tuotteiden yhteydessä. Tunnus helpottaa suomalaista työtä edistävien tuotteiden löytämistä ja muistuttaa arkisten ostopäätösten vaikutuksesta Suomen työllisyyteen. Sinivalkoinen jalanjälki -tunnusta ovat oikeutettuja käyttämään ne tuotteet, joilla on jokin neljästä suomalaisesta suunnittelusta, työstä ja alkuperästä kertova merkki: Avainlippu-, Design from Finland-, Hyvää Suomesta- tai Sirkkalehti-merkki. Sinivalkoinen jalanjälki -tunnus ei näy ainoastaan kaupan hyllyssä, vaan myös monissa pakkaus- ja tuotekuoseissa.

 

TehdaanhyvaaTehdään hyvää. Yhdessä.

Tehdään hyvää. Yhdessä. on lupaus K-ruokakauppojen vastuullisuudesta. Merkin viisi teemaa symboloivat kaupan roolia vastuullisuudessa. K-ruokakaupat tekevät jatkuvasti työtä vastuullisen kaupan toimintamallin parissa kehittyäkseen yhä paremmiksi yhteistyössä asiakkaiden ja tavarantoimittajien kanssa. Merkin yhtenä keskeisenä lupauksena on, että K-kauppiaat tuovat kotimaan parhaat maut tutuilta tuottajilta kuluttajien ruokapöytään.
 

Lue myös

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.