Avokado-halloumiburgeri
Ketsupin ja kurkkusalaatin sijaan pihvi saa kaverikseen raikkaan avokadosalsan. Mukavaa suolaisuutta burgeriin tuo halloumijuusto. Resepti: Akseli Herlevi
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 2pkt(à 280 g)Tamminen Naughty BRGR naudan burgerpihviä
- 1/2-1pkt(à 250 g)Pirkka Parhaat halloumia viipaloituna
- 1rkloliiviöljyä
- 4(à 6 kpl/540 g)Vaasan The BRGR Naughty Burgers -sämpylää
- 1avokado
- 1tomaatti
- 1/2tlsuolaa
- 1limetin mehu
- 1/4ruukkuakorianteria hienonnettuna
- 4jääsalaatinlehteä
Valmistus
30 - 60 min- Mausta pihvit makusuolalla tasaisesti kauttaaltaan ja grillaa kuumassa grillissä 3 minuuttia/puoli.
- Kuivaa halloumiviipaleet talouspaperilla ja paista öljyssä kuumalla pannulla kullankeltaisiksi. Nosta viipaleet grillattujen pihvien päälle.
- Paahda sämpylöitä pannulla tai uunissa 3 minuuttia tai kunnes ne ovat paahtuneet kullankeltaisiksi.
- Poista avokadosta kuoret ja kivi. Paloittele kulhoon. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi ja lisää avokadon joukkoon. Mausta suolalla, limetinmehulla, hienonnetulla chilillä ja tuoreella korianterilla. Sekoita varovasti, ettei avokado mene muhjuksi.
- Sekoita aioli ja chilihilloke keskenään.
- Kokoa burgeri reseptin aineksista ja nauti.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit
Kommentoi
Vie kilenkin menessä
ravitseva mutta raikas, ei raskas