• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Inkivääri-veriappelsiinimehuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Inkivääri-veriappelsiinimehu

Inkivääri-veriappelsiinimehulle mausteisuutta antaa myös kurkuma. Raikkaan kirpeä juoma maistuu piristävänä aamu- tai välipalajuomana.

  • 3-4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

3-4 annosta
    • 6(n. 1 kg)Pirkka täysveriappelsiineja
    • 1 1/2dlporkkanamehua
    • 1/2dlpunajuurimehua
    • 1-2rkltuoretta inkivääriä raastettuna
    • 1rkltuoretta kurkumaa raastettuna

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa veriappelsiineista kuoret veitsellä pois. Paloittele appelsiinit ja laita tehosekoittimeen.
  2. Mittaa joukkoon myös porkka- ja punajuurimehu. Lisää raastettu inkivääri ja kurkuma.
  3. Anna koneen käydä, kunnes juoma on tasaista. Viilennä juoma jääkaapissa tai jäillä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit valmistaa juoman myös ilman kurkumaa, käytä silloin hieman enemmän inkivääriä.

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua