Paahdetut veriappelsiinit
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Paahdetut veriappelsiininpuolikkaat on helppo valmistaa ja ne maistuvat aamiaiseksi, brunssipöydän herkkuna tai jälkiruokana.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
2 | Pirkka täysveriappelsiinia tai |
n. 1/2 dl | juoksevaa hunajaa tai |
1–2 rkl | tuoretta minttua hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 410 kJ / 98 kcal |
Rasva | 0,1 g |
josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraatit | 22,2 g |
josta sokereita | 22,2 g |
Proteiini | 0,5 g |
Suola | 0 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Sekoita hunaja ja minttu keskenään maustumaan hetkeksi. Voit käyttää myös valmiiksi maustettua hunajaa tai akaasiahunajaa.
Halkaise veriappelsiinit. Irrota hedelmäliha terävällä veitsellä kalvoista varovasti, voit hieman pilkkoa sitä myös ja laittaa paloitellut hedelmälihat takaisin kuoreen. Tämä helpottaa syömistä, eikä kuumaa appelsiinimehua pirskahda syödessä.
Laita veriappelsiininpuolikkaat uunivuokaan. Valuta päälle hunaja.
Paahda veriappelsiineja uunissa grillivastuksen alla 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes hedelmät ovat saaneet hieman väriä.
Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi mascarponevaahdon (2 dl vispikermaa vaahdotettuna + 250 g Pirkka mascarponejuustoa) kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(22 arviota)
- alle 15 min4,7(3 arviota)
- alle 30 min4,0(2 arviota)
- alle 30 min4,3(28 arviota)
- alle 15 min3,8(18 arviota)
- alle 15 min3,4(48 arviota)
- alle 30 min3,6(9 arviota)
- alle 30 min3,4(36 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (29 arviota)
- Herkuttelija7 kuukautta sittenMinä jättäisin hedelmän irroittamatta kuoresta ja söisin kaikki kalvot, jotka ovat täyttä ruokaa ja parhainta kuitua. Kyllä se paahtui hyvin ilman irtiottoa. Herkullista!
- Siciliano5 vuotta sittenTässä miten voi pilata hyviä hedelmiä!
- Timo6 vuotta sittenJuu, näin on. Mascarponevaahtoa riittäisi 2-3 kertaiselle annokselle. Sinänsä tää on aivan mahtava jälkiruoka, raikas ja kevyt!
- Tirppu6 vuotta sittenKerma-mascarponevaahtoa tulee aika hulppea määrä suhteessa veriappelsiineihin. Taidan laittaa ruokalusikallisen turkkilaista jogurttia kullekin puolikkaalle. :-D