Paahdetut veriappelsiinitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paahdetut veriappelsiinit

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Paahdetut veriappelsiininpuolikkaat on helppo valmistaa ja ne maistuvat aamiaiseksi, brunssipöydän herkkuna tai jälkiruokana.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
2
 
Pirkka täysveriappelsiinia
tai
n. 1/2 dl
 
juoksevaa hunajaa
tai
1–2 rkl
 
tuoretta minttua hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
410 kJ / 98 kcal
Rasva
0,1 g
josta tyydyttynyttä
0 g
Hiilihydraatit
22,2 g
josta sokereita
22,2 g
Proteiini
0,5 g
Suola
0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Sekoita hunaja ja minttu keskenään maustumaan hetkeksi. Voit käyttää myös valmiiksi maustettua hunajaa tai akaasiahunajaa.

Halkaise veriappelsiinit. Irrota hedelmäliha terävällä veitsellä kalvoista varovasti, voit hieman pilkkoa sitä myös ja laittaa paloitellut hedelmälihat takaisin kuoreen. Tämä helpottaa syömistä, eikä kuumaa appelsiinimehua pirskahda syödessä.

Laita veriappelsiininpuolikkaat uunivuokaan. Valuta päälle hunaja.

Paahda veriappelsiineja uunissa grillivastuksen alla 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes hedelmät ovat saaneet hieman väriä.

Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi mascarponevaahdon (2 dl vispikermaa vaahdotettuna + 250 g Pirkka mascarponejuustoa) kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka juokseva hunaja 500g
    Hinta 4,69/kpl
    9,38/kg
  • Järvikylä vahva minttu
    Hinta 3,99/kpl
  • Järvikylä viherminttu rkk FI
    Etuhinta 1,00/kpl
    norm. 1,89/kpl
  • Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350g
    Hinta 5,09/kpl
    14,54/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Hinta 3,69/kpl
    10,54/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (29 arviota)

  • Herkuttelija
    7 kuukautta sitten
    Minä jättäisin hedelmän irroittamatta kuoresta ja söisin kaikki kalvot, jotka ovat täyttä ruokaa ja parhainta kuitua. Kyllä se paahtui hyvin ilman irtiottoa. Herkullista!
  • Siciliano
    5 vuotta sitten
    Tässä miten voi pilata hyviä hedelmiä!
  • Timo
    6 vuotta sitten
    Juu, näin on. Mascarponevaahtoa riittäisi 2-3 kertaiselle annokselle. Sinänsä tää on aivan mahtava jälkiruoka, raikas ja kevyt!
  • Tirppu
    6 vuotta sitten
    Kerma-mascarponevaahtoa tulee aika hulppea määrä suhteessa veriappelsiineihin. Taidan laittaa ruokalusikallisen turkkilaista jogurttia kullekin puolikkaalle. :-D