• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Paahdetut veriappelsiinitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paahdetut veriappelsiinit

Paahdetut veriappelsiininpuolikkaat on helppo valmistaa ja ne maistuvat aamiaiseksi, brunssipöydän herkkuna tai jälkiruokana.

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • 2Pirkka täysveriappelsiinia
    • n. 1/2dljuoksevaa hunajaa
    • 1-2rkltuoretta minttua hienonnettuna

Valmistus

alle 30 min
  1. Sekoita hunaja ja minttu keskenään maustumaan hetkeksi. Voit käyttää myös valmiiksi maustettua hunajaa tai akaasiahunajaa.
  2. Halkaise veriappelsiinit. Irrota hedelmäliha terävällä veitsellä kalvoista varovasti, voit hieman pilkkoa sitä myös ja laittaa paloitellut hedelmälihat takaisin kuoreen. Tämä helpottaa syömistä, eikä kuumaa appelsiinimehua pirskahda syödessä.
  3. Laita veriappelsiininpuolikkaat uunivuokaan. Valuta päälle hunaja.
  4. Paahda veriappelsiineja uunissa grillivastuksen alla 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes hedelmät ovat saaneet hieman väriä.
  5. Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi mascarponevaahdon (2 dl vispikermaa vaahdotettuna + 250 g Pirkka mascarponejuustoa) kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille 24 arvostelua
  • Siciliano17.1.2018

    Tässä miten voi pilata hyviä hedelmiä!

  • Timo25.2.2017

    Juu, näin on. Mascarponevaahtoa riittäisi 2-3 kertaiselle annokselle. Sinänsä tää on aivan mahtava jälkiruoka, raikas ja kevyt!

  • Tirppu21.2.2017

    Kerma-mascarponevaahtoa tulee aika hulppea määrä suhteessa veriappelsiineihin. Taidan laittaa ruokalusikallisen turkkilaista jogurttia kullekin puolikkaalle. :-D