Paahdetut veriappelsiinit
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Paahdetut veriappelsiininpuolikkaat on helppo valmistaa ja ne maistuvat aamiaiseksi, brunssipöydän herkkuna tai jälkiruokana.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 2 Pirkka täysveriappelsiinia
- n. 1/2 dl juoksevaa hunajaa
- 1–2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
Ravintosisältö
- Energia410 kJ / 98 kcal
- Rasva0,1 g
- josta tyydyttynyttä0 g
- Hiilihydraatit22,2 g
- josta sokereita22,2 g
- Proteiini0,5 g
- Suola0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Sekoita hunaja ja minttu keskenään maustumaan hetkeksi. Voit käyttää myös valmiiksi maustettua hunajaa tai akaasiahunajaa.
- Halkaise veriappelsiinit. Irrota hedelmäliha terävällä veitsellä kalvoista varovasti, voit hieman pilkkoa sitä myös ja laittaa paloitellut hedelmälihat takaisin kuoreen. Tämä helpottaa syömistä, eikä kuumaa appelsiinimehua pirskahda syödessä.
- Laita veriappelsiininpuolikkaat uunivuokaan. Valuta päälle hunaja.
- Paahda veriappelsiineja uunissa grillivastuksen alla 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes hedelmät ovat saaneet hieman väriä.
- Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi mascarponevaahdon (2 dl vispikermaa vaahdotettuna + 250 g Pirkka mascarponejuustoa) kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,9(59 arviota)
- alle 30 min4,7(40 arviota)
- Video30 - 60 min4,0(153 arviota)
- alle 30 min4,6(25 arviota)
- yli 60 min3,9(8 arviota)
- alle 15 min4,0(2 arviota)
- alle 30 min4,2(37 arviota)
- alle 30 min4,3(18 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (31 arviota)
- Herkuttelija2 vuotta sittenMinä jättäisin hedelmän irroittamatta kuoresta ja söisin kaikki kalvot, jotka ovat täyttä ruokaa ja parhainta kuitua. Kyllä se paahtui hyvin ilman irtiottoa. Herkullista!
- Siciliano7 vuotta sittenTässä miten voi pilata hyviä hedelmiä!
- Timo8 vuotta sittenJuu, näin on. Mascarponevaahtoa riittäisi 2-3 kertaiselle annokselle. Sinänsä tää on aivan mahtava jälkiruoka, raikas ja kevyt!
- Tirppu8 vuotta sittenKerma-mascarponevaahtoa tulee aika hulppea määrä suhteessa veriappelsiineihin. Taidan laittaa ruokalusikallisen turkkilaista jogurttia kullekin puolikkaalle. :-D