Hyppää sisältöön
Paahdetut veriappelsiinitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paahdetut veriappelsiinit

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Paahdetut veriappelsiininpuolikkaat on helppo valmistaa ja ne maistuvat aamiaiseksi, brunssipöydän herkkuna tai jälkiruokana.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • 2 Pirkka täysveriappelsiinia
  • n. 1/2 dl juoksevaa hunajaa
  • 1–2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna

Ravintosisältö

  • Energia
    410 kJ / 98 kcal
  • Rasva
    0,1 g
  • josta tyydyttynyttä
    0 g
  • Hiilihydraatit
    22,2 g
  • josta sokereita
    22,2 g
  • Proteiini
    0,5 g
  • Suola
    0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Sekoita hunaja ja minttu keskenään maustumaan hetkeksi. Voit käyttää myös valmiiksi maustettua hunajaa tai akaasiahunajaa.
  2. Halkaise veriappelsiinit. Irrota hedelmäliha terävällä veitsellä kalvoista varovasti, voit hieman pilkkoa sitä myös ja laittaa paloitellut hedelmälihat takaisin kuoreen. Tämä helpottaa syömistä, eikä kuumaa appelsiinimehua pirskahda syödessä.
  3. Laita veriappelsiininpuolikkaat uunivuokaan. Valuta päälle hunaja.
  4. Paahda veriappelsiineja uunissa grillivastuksen alla 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes hedelmät ovat saaneet hieman väriä.
  5. Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi mascarponevaahdon (2 dl vispikermaa vaahdotettuna + 250 g Pirkka mascarponejuustoa) kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (31 arviota)

  • Herkuttelija
    2 vuotta sitten
    Minä jättäisin hedelmän irroittamatta kuoresta ja söisin kaikki kalvot, jotka ovat täyttä ruokaa ja parhainta kuitua. Kyllä se paahtui hyvin ilman irtiottoa. Herkullista!
  • Siciliano
    7 vuotta sitten
    Tässä miten voi pilata hyviä hedelmiä!
  • Timo
    8 vuotta sitten
    Juu, näin on. Mascarponevaahtoa riittäisi 2-3 kertaiselle annokselle. Sinänsä tää on aivan mahtava jälkiruoka, raikas ja kevyt!
  • Tirppu
    8 vuotta sitten
    Kerma-mascarponevaahtoa tulee aika hulppea määrä suhteessa veriappelsiineihin. Taidan laittaa ruokalusikallisen turkkilaista jogurttia kullekin puolikkaalle. :-D