Jäätelökakku
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Näyttävän jäätelökakun juju piilee valmiissa mutakakkupohjassa! Kakku koristellaan hauskasti mansikkatuutilla, suklaakastikkeella ja strösseleillä.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
10 annosta
1 pkt (400 g) | tai |
1 l | tai |
1 l | mansikkakermajäätelöä tai |
1 kpl (120 ml/69 g) | tai |
1 dl | tai |
1 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 167 kJ / 278 kcal |
Rasva | 9 g |
Hiilihydraatit | 46 g |
Proteiini | 3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Vuoraa irtopohjavuoan pohja (Ø 20 cm) tuorekelmulla. Irrota pahvipohja mutakakusta ja nosta vuoan pohjalle. Painele mutakakkua reunoja päin niin, että koko vuoan pohja peittyy.
Ota noin 1 dl mansikkajäätelöä sivuun ja tee siitä jäätelöpallo. Poista kääre mansikkatuutista ja paina pallo kunnolla kiinni mansikkatuuttiin. Nosta tuutti erilliselle lautaselle jäätelöosa alaspäin niin, että se hieman litistyy. Pakasta. Paloittele loput jäätelöt isoon kulhoon jääkaappiin pehmenemään hetkeksi.
Sekoita pehmenneet jäätelöt keskenään. Lusikoi jäätelösekoitus mutakakun päälle ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja laita pakastimeen vähintään 4 tunniksi.
Nosta kakku pakkasesta, poista vuoasta ja kuori kelmu pois. Painele strösseleitä kakun alareunaan käden avulla.
Kaada suklaakastike jäätelökakun päälle varovasti reunoista aloittaen niin, että osa suklaasta lähtee hiljalleen valumaan reunoja pitkin. Jatka suklaan levittämistä kakun keskelle, jätä yksi kohta tyhjäksi mansikkatuuttia varten. Nosta mansikkatuutti kakun päälle ja jatka kuoruttamista kunnes koko pinta on peitetty. Ripottele strösseleitä tuutin päälle ja kakun pinnalle. Nosta kakku takaisin pakkaseen jähmettymään, mielellään yön yli. Voit tehdä kakun valmiiksi jo tarjoamista edeltävä päivänä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(53 arviota)
- yli 60 min4,9(17 arviota)
- yli 60 min4,1(76 arviota)
- 30 - 60 min3,8(94 arviota)
- yli 60 min3,7(17 arviota)
- alle 15 min4,0(13 arviota)
- yli 60 min4,3(15 arviota)
- 30 - 60 min3,8(1 525 arviota)
Arvostele resepti
ka. 0,0 (0 arviota)