• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Uunijäätelöt kahvikupeissa

Uunijäätelö on näyttävä ja helppo jälkiruoka, jonka voi valmistaa uuninkestäviin annosvuokiin tai mukeihin. Passionhedelmän, suklaakeksin ja vaniljajäätelön yhdistelmän kruunaa makea marenkikuorrutus.
Uunijäätelöt kahvikupeissa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 15 min
  • 200 kcal / annos (90g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

alle 15 min
  1. Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Jaa neljän uuninkestävän kahvikupin pohjalle keksi ja murenna keksejä hieman esimerkiksi ruokalusikan avulla. Halkaise passionhedelmät ja kaavi hedelmäliha erilliseen kulhoon.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kovaa eikä valu, vaikka kulhon kääntää ylösalaisin.
  3. Ota jäätelö pois pakastimesta vasta tässä vaiheessa. Leikkaa jäätelö neljään osaan ja pane jäätelökuutiot kuppeihin keksimurujen päälle. Valuta jäätelön päälle hieman passionhedelmän lihaa, mutta säästä suurin osa kastikkeeksi.
  4. Levitä valkuaisvaahto tasaisesti kuppien päälle. Kahvikupin reunoihin ei saa jäädä rakoja, jotta valkuaisvaahto toimii eristeenä eikä jäätelö pääse sulamaan. Nosta kupit uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 2 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä. Tarkkaile väriä, jotta marenki ei pala. Huomioi, ettei uunijäätelö saa olla uunissa liian kauan, jotta jäätelö ei sula. Tarjoa heti jälkiruokana passionkastikkeen kanssa.

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 200 kcal833 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja30 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille8
  • äiskä8.3.2017

    Mun mielestä oli tosi hyviä ja niin kauniita! Tein muumimukeihin, passionhedelmän lisäksi laitoin espanjalaisia vadelmia (ei tietty talvella ollut suomalaisia) Ja päälle passionhedelmää + yksi vadelma koristeeksi. Teen toistenkin!

  • Santtu honkanen19.1.2017

    Pahaa