Baked alaska
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
1 pkt (400 g) | tai |
1 pkt (1 l) | tai |
1 rs (175 g) | tai |
Marenki | |
---|---|
3 | kananmunan valkuaista tai |
2 dl | sokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 173 kJ / 280 kcal |
Rasva | 9 g |
josta tyydyttynyttä | 2,6 g |
Hiilihydraatit | 45 g |
josta sokereita | 35,9 g |
Proteiini | 3,9 g |
Suola | 0,2 g |
Valmistus
Sulata mutakakku pakkauksen ohjeen mukaan. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (Ø 18 cm) tuorekelmulla. Leikkaa jäätelö pieniksi paloiksi. Riko jäiset vadelmat pienemmäksi rouheeksi esimerkiksi pakastuspussissa.
Asettele kolmasosa jäätelöpaloista tiiviisti kulhon pohjalle. Jaa puolet vadelmista jäätelökerroksen päälle. Tee toinen kerro samoin ja asettele vielä loppu jäätelö päällimmäiseksi kulhoon. Painele jäätelö lusikalla tiiviisti astiaan. Nosta mutakakku ylösalaisin jäätelön päälle ja paina kevyesti. Peitä kulho kelmulla ja laita pakastimeen jähmettymään noin tunniksi.
Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia ja sokeria pyöreäpohjaisessa teräskulhossa hiljaa poreilevan vesikattilan päällä. Veden ei tarvitse osua kulhon pohjaan saakka. Vatkaa voimakkaasti noin 10 minuuttia. Massan lämpötilan tulisi nousta noin 60 asteeseen. Marengista tulee hyvin kiiltävää, paksua ja notkeaa. Nosta kulho kattilan päältä ja vatkaa vielä muutama minuutti kylmässä vesihauteessa, jotta marenki jäähtyy.
Nosta kulho pakastimesta ja kumoa tarjoiluvadille. Poista varovasti tuorekelmu.
Levitä marenki lusikalla tasaisesti jäätelön päälle ja reunoille. Paahda marengin pintaan kaunis väri kaasupolttimella.Tarjoa heti.
Voita paahtaa marengin myös uunissa 225-asteessa 3–5 minuuttia. Jos paahdat marengin uunissa, valitse paiston kestävä tarjoiluvati.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka mud cake 400g pakasteHinta 3,75/kpl9,38/kg
- Pirkka kermajäätelö vanilja 1LHinta 1,55/kpl1,55/l
- Plussa-etu −14 %Pirkka Parhaat suomalainen vadelma 175g pakastePlussa-kortillaEtuhinta 8,50/2 kpl24,29/kgIlman Plussa-korttia 4,99/kpl (28,51/kg)
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka mud cake piparkakkumutakakku 400g pakasteHinta 3,59/kpl8,98/kg
- Pirkka mud cake 4kpl/160g laktoositon pakasteHinta 2,15/kpl13,44/kg
- Pappagallo Madagaskarin vaniljajäätelö 0,5 lHinta 5,99/kpl11,98/l
- SIA jäätelö 0,5l vaniljaHinta 2,59/kpl5,18/l
- Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suomalainen pakasteHinta 5,39/kpl26,95/kg
- Pirkka vadelma 200 g pakasteHinta 1,85/kpl9,25/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(37 arviota)
- yli 60 min4,0(26 arviota)
- 30 - 60 min3,9(100 arviota)
- alle 15 min2,9(9 arviota)
- yli 60 min4,2(53 arviota)
- yli 60 min3,9(34 arviota)
- yli 60 min3,8(14 arviota)
- yli 60 min4,3(15 arviota)
Arvostele resepti
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenTellu, kakku suositellaan tarjoiltavaksi heti, joten valmistus kannattaa ajoittaa niin, että kaikki vaiheet ehditään työstämään sitä ennen (mm. pohjan ja jäätelön jäädytys tunnin ajan).
- Tellu2 vuotta sittenKuinka kauan aikaisemmin tarjoilua kakun voi valmistaa?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenHei AnneliBa! Kyllä vain, Ruokavirasto ohjeistaa käyttämään ulkomaisia pakastemarjoja vain kunnolla kuumennettuina. Mikäli siis käytät ulkomaalaista alkuperää olevia pakastemarjoja, tulee ne kotikeittiössä kuumentaa kauttaaltaan vähintään 5 minuutin ajan 90 asteessa tai keittää 2 minuutin ajan. Kotimainen marja on tässä siis oikea valinta! Aurinkoisia leivontahetkiä!
- AnneliBa2 vuotta sittenEikö se ole näin, että pitää ostaa vain suomalaisia pakastevadelmia, koska ulkomaan pakastevadelmia ei voi käyttää ruoaksi ennen, kun niitä on kattilassa kiehautettu?