• Erityisruokavaliot

Joulumuorin puolukkajäädykkeet

Joulumuorin puolukkajäädykkeet
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 157 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna kohmeiset puolukat monitoimikoneessa. Lisää päärynäsose ja sokeri. Anna koneen käydä vielä hetki.
  2. Murenna piparit kaulimella esimerkiksi muovipussissa. Paloittele jäätelö kulhoon ja anna pehmentyä 10 minuuttia huoneenlämmössä.
  3. Sekoita puolukka-päärynäsose epätasaisesti jäätelön joukkoon. Varaa kuusi tyhjää jogurttipurkkia (à 2 dl). Nostele jokaisen purkin pohjalle noin 2 rkl jäätelöä. Tasoita lusikalla ja ripottele päälle piparimurua.
  4. Lisää jäätelöä ja tee toinen raita piparimurulla. Jaa loppu täyte purkkeihin ja tasoita pinnat.
  5. Peitä purkit foliolla ja jäädytä pakastimessa vähintään 4 tuntia. Kasta purkit hetkeksi kuumaan veteen ennen kumoamista. Koristele kokonaisilla puolukoilla ja puolukanvarvuilla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 157 kcal657 kJ
  • Proteiinia1,32 g
  • Hiilihydraatteja21,3 g
  • Rasvaa7,29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille